VIOP'ta endeks kontrati haftaya yatay seyirle basladiMuhammed Said Tanil

VIOP'ta endeks kontrati haftaya yatay seyirle basladiMuhammed Said Tanil

ISTANBUL (AA) - Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, haftaya yüzde 0,04 azalisla 5.350,00 puandan basladi.

Nisan vadeli endeks kontrati, açilis seansinda önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,04 altinda 5.350,00 seviyesinden islem gördü.

Cuma günü saticili bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisinin yüzde 2,8 altinda 5.351,00 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay seyretti.

Analistler, küresel pay piyasalarinin, artan petrol fiyatlarinin enflasyonla mücadeleyi sekteye ugratabilecegi endisesiyle yeni haftaya karisik seyirle basladigini ifade etti.

Dün OPEC+ ülkeleri, mayis ayi itibariyla petrolde günlük 1 milyon varili askin kesintiye gidecegini açiklamisti.

Bugün yurt içinde Tüketici fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile dünya genelinde imalat sanayi Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edilecegini belirten analistler, teknik açidan endeks kontratinda 5.300 ve 5.250 seviyelerinin destek, 5.400 ve 5.450 puanin direnç konumunda oldugunu kaydetti.

AA Finans'in beklenti anketine katilan ekonomistler, mart ayinda TÜFE'nin yüzde 2,86 artmasini bekliyor. Ekonomistlerin mart ayi enflasyon beklentilerinin ortalamasina (yüzde 2,86) göre, bir önceki ay yüzde 55,18 olan yillik enflasyonun yüzde 51,35'e gerileyecegi hesaplaniyor.