Ziraat Bankasi 1,3 milyar dolarlik sendikasyon kredisi temin ettiUgur Aslanhan- 52 bankanin ilgisiyle yenilenen kredinin, Türkiye'de bir banka tarafindan tek seferde saglanan en büyük ve en genis katilimli sürdürülebilirlik temali sendikasyon kredisi olma özelligi tasidigi bildirildi

Ziraat Bankasi 1,3 milyar dolarlik sendikasyon kredisi temin ettiUgur Aslanhan- 52 bankanin ilgisiyle yenilenen kredinin, Türkiye'de bir banka tarafindan tek seferde saglanan en büyük ve en genis katilimli sürdürülebilirlik temali sendikasyon kredisi olma özelligi tasidigi bildirildi

ISTANBUL (AA) - Ziraat Bankasi, 1,3 milyar dolarlik sürdürülebilirlik temali sendikasyon kredisi temin etti.

Ziraat Bankasi'ndan yapilan açiklamaya göre, banka, 423 milyon dolar ve 779 milyon avro olmak üzere toplamda 1,3 milyar dolarlik sendikasyon kredisi temin ederek, geçen yil sagladigi krediyi yüzde 103 oraninda yeniledi.

Iki dilimden olusan 367 gün vadeli kredinin koordinatörlügünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited gerçeklestirirken, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörleri olarak görev aldi.

Küresel belirsizliklerin ve gelismis ülke kaynakli bankacilik risklerinin artis gösterdigi zorlu piyasa kosullarina karsin 25 ülkeden 52 bankanin yüksek ilgisiyle yenilenen kredi, Türkiye'de bir banka tarafindan tek seferde saglanan, en büyük ve en genis katilimli sürdürülebilirlik temali sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyor.

Kredi anlasmasi çerçevesinde, subatta yasanan depremin etkilerinin azaltilmasi amaciyla devreye alinan Deprem Destek Paketleri kapsaminda kullandirilan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlendi.

- "Türk bankacilik sektörüne ve Ziraat Bankasi'na güvenin bir yansimasi"

Açiklamada görüslerine yer verilen Ziraat Bankasi Genel Müdürü Alpaslan Çakar, küresel resesyon endiselerinin arttigi, jeopolitik kosullardaki belirsizligin sürdügü ve gelismis ülke bankacilik risklerinin ön plana çiktigi piyasa kosullarina ragmen, sendikasyon kredisine bu yil farkli cografyalardan 13 yeni bankanin istirak ettigini ve toplamda 52 uluslararasi bankanin katildigini bildirdi.

Deprem Destek Paketi kredilerinin sürdürülebilirlik kriteri olarak belirlenmesine isaret eden Çakar, "Bu konuda uluslararasi muhabir bankalarin da sürece duyarliligini ve yapmis olduklari sosyal katkiyi memnuniyetle gözlemledik." degerlendirmesinde bulundu.

Çakar, sendikasyon kredisine gösterilen yogun ilginin, saglam finansal yapiya, istikrarli büyümeye ve etkin risk yönetimine sahip Türk bankacilik sektörüne ve sektörün en büyük oyuncusu olan Ziraat Bankasi'na güvenin bir yansimasi oldugunu vurguladi.

Temin ettikleri bu kaynakla dis ticaretin finansmanina katki saglamayi sürdüreceklerini kaydeden Çakar, su ifadeleri kullandi:

"Çok iyi biliyoruz ki kararli ve etkin finansal aracilik yaklasimimiz ile sorumlu ve sürdürülebilir bankacilik anlayisimiz, bireyler ve sirketlerin finansman ihtiyaçlarini karsilayarak ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katki saglamaya devam edecektir. Son yillarda artan dis ticaret payimizi, dis finansmanda derinlesme ve çesitlendirme yönünde atacagimiz adimlarla ileriye tasimayi ve muhabir bankalar, uluslararasi yatirimcilar ve tüm dis paydaslarimizla yakin is birligimizi kararlilikla sürdürecegimizi belirtmek isterim. Bu vesile ile basta koordinatör bankalarimiz olmak üzere, bu büyük krediye destek olan tüm muhabir bankalarimiza tesekkür ediyorum."