Kirgizistan Disisleri Bakani Kulubayev, AGIT Genel Sekreteri Schmid ile görüstüNazir Aliyev Tayfur

Kirgizistan Disisleri Bakani Kulubayev, AGIT Genel Sekreteri Schmid ile görüstüNazir Aliyev Tayfur

BISKEK (AA) - Kirgizistan Disisleri Bakani Ceenbek Kulubayev, ülkesini ziyaret eden Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati (AGIT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid ile bir araya geldi.

Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre Kulubayev, Schmid ile görüsmede askeri, politik, ekonomik, ekolojik ve insani konulari ele aldi.

Görüsmede, Orta Asya'daki entegrasyon süreçleri, bölge devletlerinin karsi karsiya oldugu güvenlik sorunlari ve tehditler, AGIT'in araç ve mekanizmalarini kullanma olasiligi gibi bölgesel konular da masaya yatirildi.

Demokratik süreçleri destekledigi, ülkenin istikrarini ve güvenligini güçlendirdigi için AGIT'e sükranlarini dile getiren Kulubayev, AGIT'in yolsuzlukla ve suç örgütleri ile mücadele, dijitallesme, verimli yönetim, yargi ve güvenlik reformu ile ekonomik kalkinma, çevre ve iklim alanlarinda hayata geçirilen projelerinin önemine dikkati çekti.

Schmid de AGIT içinde yüksek düzeydeki etkilesimi memnuniyetle karsiladi ve Teskilat ile Kirgizistan arasinda etkilesim alanlarinda daha fazla destek sözü verdi.