Teknosa, ilk çeyrekte 142 milyon TL net kar elde ettiGökhan Yildiz- Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin:- "Çoklu kanalda gerçeklestirdigimiz atilimlarla istikrarli bir biçimde büyümeyi basardik"

Teknosa, ilk çeyrekte 142 milyon TL net kar elde ettiGökhan Yildiz- Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin:- "Çoklu kanalda gerçeklestirdigimiz atilimlarla istikrarli bir biçimde büyümeyi basardik"

ISTANBUL (AA) - Sabanci Holding istiraklerinden Teknosa, 2023 ilk çeyrekte geçen yil ayni döneme göre yüzde 133 büyüme sergileyerek, 6,6 milyar TL ciroya ve 142 milyon TL net kara ulasti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye teknoloji perakendeciliginin ve e-ticaretin öncü markalarindan Teknosa, pazaryeri dönüsümünden servis gelisimine her alanda müsteri deneyimini daha da güçlendirmek için hayata geçirdigi yatirimlarla, 2023 yili ilk çeyreginde de basari grafigini yükseltmeye devam ediyor.

Müsterilerin teknolojiye dair tüm ihtiyaçlarini en iyi deneyimle karsilamak için imza attigi yeniliklerle istikrarli büyümesini sürdüren Teknosa, 2023 ilk çeyrekte geçen yil ayni döneme göre yüzde 133 büyüme sergileyerek, 6,6 milyar TL ciroya ve 142 milyon TL net kara ulasti. Subat 2022’de dev bir pazaryerine dönüstürdügü teknosa.com’u pek çok yenilikle tüketicilerle bulusturmaya devam eden Teknosa, e-ticarette de brüt islem hacmini (GMV) yüzde 248’lik büyüme ile 1,3 milyar TL’ye tasidi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, çoklu kanalda gerçeklestirdikleri atilimlarla istikrarli bir biçimde büyümeyi basardiklarini belirtti.

Sezgin, sunlari kaydetti:

"Müsterilerimize tüm kanallarimizdan en iyi deneyimi sunabilmek için hayata geçirdigimiz ilk ve öncü uygulamalarimizla, bu yilin ilk çeyreginde yüzde 133’lük büyüme ile 6,6 milyar TL ciroya ulastik. Bu basarida emegi geçen tüm ekip arkadaslarimi kutluyorum. Bu yilin basinda öncelikle ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin yaralarini sarmak için seferber olduk. Ilk etapta bölgedeki teknolojik ihtiyaçlarin karsilanmasi için destek verdik, sonrasinda deprem bölgesindeki is ortaklarimizin satislarina katkida bulunmak için çalistik. Pazaryeri üzerinden satis yapan deprem bölgesindeki is ortaklarimiza hiçbir komisyon ve kesinti uygulamayarak ürünlerini teknosa.com’da ön plana çikarmalarina destek olmaya basladik."

16 yildir sürdürdükleri Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Kadin için Teknoloji projesini deprem bölgesini kapsayacak sekilde yeniden kurguladiklarini ve genislettiklerini kaydeden Sezgin, "Sürdürülebilir ve kalici projelerle bölgedeki desteklerimizi artirarak sürdürecegiz. Diger yandan Türkiye genelindeki sürdürülebilir yatirimlarimizda da hiz kesmedik. Dijital kanallarimizi ve pazaryerimizi yeni yetkinliklerle büyütürken, Ankara Vega AVM Subay Evleri, Kayseri Almer AVM, Istanbul Beylikdüzü Anpa Gross Mega AVM ve Istanbul Yenibosna Starcity Outlet AVM’de yeni magazalarimizi müsterilerimizle bulusturduk. 2015 yilinda kurulan özel markamiz Preo ürün gamina tablet ve otomatik Türk kahve makinelerini ekledik. TeknoHizmet markamiz ile Türkiye’nin elektronik ürünlerdeki en büyük servis ekosistemini kurma yolunda kararlilikla ilerliyoruz." ifadelerini kullandi.

Tüm temas noktalarinda müsteri memnuniyetini artirmayi sürdürürken, basarilarinin da birçok ulusal ve uluslararasi ödüle layik görüldügünü belirten Sezgin, "Tüm paydaslarimiz, sektörümüz ve ülkemiz için daha fazla deger olusturmaya devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.