Piiz grubunun üyesini yaralayan sanigin 13 yil 6 aya kadar hapsi istendiTanju Özkaya,Serdar Açil- Iddianamede, grup üyesi Mehmet Dudarik ve arkadasi Oguzhan Oguz'u kemik kiriklarina neden olacak sekilde yaralayan sanik Bilge Kaan Korkmaz, "hayati tehlike olusturacak sekilde kasten yaralamak"la suçlandi

Piiz grubunun üyesini yaralayan sanigin 13 yil 6 aya kadar hapsi istendiTanju Özkaya,Serdar Açil- Iddianamede, grup üyesi Mehmet Dudarik ve arkadasi Oguzhan Oguz'u kemik kiriklarina neden olacak sekilde yaralayan sanik Bilge Kaan Korkmaz, "hayati tehlike olusturacak sekilde kasten yaralamak"la suçlandi

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA/SERDAR AÇIL - Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarik ve arkadasi Oguzhan Oguz'u darbeden sanik Bilge Kaan Korkmaz hakkindaki sorusturma tamamlandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin iddianamesi göre 15 Aralik 2022'de sanik Korkmaz ve arkadaslari, Dudarik'in da üyesi oldugu müzik grubunun sahne aldigi eglence merkezine gitti.

Sahneden inen Dudarik'in yanlislikla Korkmaz'in arkadasinin ayagina basmasi nedeniyle taraflar arasinda tartisma çikti.

Dudarik'in özür dilemesine ragmen sakinlesmeyen Korkmaz, tartisma esnasindan Dudarik'in yaninda bulunan arkadasi Oguzhan Oguz'u takip ederek eglence merkezinin bahçesinde darbetti.

Sanik Korkmaz daha sonra eglence merkezinin disinda telefonla konusan Dudarik'a yaklasarak yumruk atti.

Aldigi darbenin etkisiyle yere düsen Dudarik'i yumruklamaya devam eden Korkmaz'i çevredeki vatandaslar durdurdu.

Korkmaz, dosyaya giren ifadesinde arkadasi Erdinç Ö, Dilara Ü. ve Aysegül A. ile Tunus Caddesi'ndeki eglence yerine gittiklerini, gecenin ilerleyen saatlerinde arkadasi Erdinç Ö'nün ayagina basildigini, bunun üzerine müstekilerle aralarinda arbede oldugunu söyledi.

Akabinde müsteki Oguzhan Oguz ve Mehmet Dudarik'in tehdit ve hakaretlerine maruz kaldigini iddia eden Korkmaz, sunlari anlatti:

"Arkadaslarimin yaninda bulundugum esnada sahislar bana, 'Erkeksen disari gel lan' seklinde hakaretlerde bulundular. Ben de alkolün etkisiyle sinirlerime hakim olamadim ve Oguzhan'a yumruk savurdum. Disari çiktimizda Mehmet Dudarik telefonla görüsüyordu. Karsisindaki sahsa 'Çabuk gelin, sunlar kim oldugumuzu ögrensinler' seklinde söylemlerde bulundugunu duydum. Ani bir kizginlik ve Mehmet isimli sahsin beni tahrik etmesi sonucu sahsa yumruk savurdum. Hemen kendini yere atti ve yerde bulundugu esnada agir hakaretler etmeye devam etti. Mehmet isimli sahis yerde bulundugu esnada sakin olmasi gerektigini söyleyerek hirpaladim."

- 13 yil 6 aya kadar hapsi istendi

Adli muayene raporunda müstekilerin yüzlerinde kemik kiriklari olusacak sekilde yaralandiklari belirtilen iddianamede, "Mehmet Dudarik'in, adli muayene raporunda belirtildigi üzere hayati tehlike geçirecek, vücudunda kemik kirigi olusturacak, kirigin yasam fonksiyonlarina etkisinin orta düzeyde olacak sekilde yaralandigi tespit edilmistir." bilgisine yer verildi.

Bu kapsamda sanik Korkmaz'in, müsteki Oguzhan Oguz'a karsi "kemik kirigina sebebiyet verecek sekilde kasten yaralama suçundan" 1 yil 6 aydan 4 yil 6 aya, müsteki Mehmet Dudarik'i ise "kemik kirigina sebebiyet verecek ve hayati tehlike olusturacak sekilde kasten yaralama" suçundan 3 yildan 9 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Hakkinda toplam 4 yil 6 aydan 13 yil 6 aya kadar hapis cezasi talep edilen tutuklu sanik Korkmaz, 29 Mart'ta Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karsisina çikacak.