"Peygamber asigi" Kerküklü terzi, Muhammed adli müsterilerinden para almiyorAli Makram Ghareeb- Ibrahim Gedikaga:"15 yildir Hazreti Muhammed'in adinda olan tüm müsterilerime, her türlü terzilik hizmetini ücretsiz veriyorum''

"Peygamber asigi" Kerküklü terzi, Muhammed adli müsterilerinden para almiyorAli Makram Ghareeb- Ibrahim Gedikaga:"15 yildir Hazreti Muhammed'in adinda olan tüm müsterilerime, her türlü terzilik hizmetini ücretsiz veriyorum''

KERKÜK (AA) - ALI MAKRAM GHAREEB - Irak'in Kerkük kentinde terzilik yapan Ibrahim Gedikaga, Peygamber sevgisinden dolayi, Muhammed adini tasiyan müsterilerine ücretsiz hizmet veriyor.

Kentte 50 yildir terzilik yapan 64 yasindaki Gedikaga, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dogup büyüdügü Musalla Mahallesi'nde küçük yaslarda, meslege çirak olarak basladigini söyledi.

Kalfaligini da ayni yerde yaptigini belirten Gedikpasa, mesleginde onlarca çirak yetistirdigini ve kazandigi parayla 4 çocugunu okutup evlendirdigini anlatti.

Hazreti Muhammed'e olan sevgisinden bahseden Gedikpasa, kalfalik döneminden itibaren Muhammed adini tasiyan müsterilerinden para almamayi düsündügünü dile getirdi.

Kendini is yerini açtiktan birkaç yil sonra bu düsüncesini hayata geçirdigini aktaran Gedikaga, ''Son 15 yildir Hazreti Muhammed'in adinda olan tüm müsterilerime, her türlü terzilik hizmetini ücretsiz veriyorum. Hazreti Muhammed'in adinin yasatilmasi için böyle bir uygulamaya basladim. Çocuk ve yetiskin demeden bana gelen tüm Muhammed adindakilere karsiliksiz bu hizmeti veriyorum." dedi.

- Hizmete karsilik Hazreti Muhammed'e salavat getirilmesini istiyor

Meslegini yaptigi müddetçe bunu devam ettirecegini belirten Gedikpasa, müsterilerinin uygulamadan mutlu oldugunu ve bunun kendisini de sevindirdigini ifade etti.

Özellikle çocuklarin mutluluklarinin bu uygulamayi sürdürmeye kendisini tesvik ettigini vurgulayan Kerküklü terzi, müsterilerine sundugu ücretsiz hizmetin karsiliginda onlardan sadece Hazreti Muhammed'e salavat getirmesini istedigini söyledi.

Bu uygulamayi, dinine ve Hazreti Muhammed'e karsi bir vefa borcu olarak niteleyen Gedikaga, diger meslektaslarinin da bunu yapmasini temenni etti.

Kerküklü Ibrahim Gedikaga, Hazreti Muhammed’e yönelik sevgisinden dolayi bir çocugu ve iki torununa da Muhammed adini verdigini kaydetti.