Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan "Asrin Dayanismasi Kampanyasi"Burcu Çalik Göçümlü- Iletisim Baskani Altun: - "Deprem bölgesindeki kardeslerimizin tarifi imkansiz acilarini azaltmak, yaralarini sarmak ve felaketin yikici sonuçlariyla cesaret ve kararlilikla mücadele etmek amaciyla devletimiz ve milletimiz bütün dünyaya örnek olan asrin dayanismasini ortaya koydu" - "Türkiye'nin bu aci günleri geride birakarak, yaralarini sarmak, vatandaslarimizi bir an önce konutlarina kavusturmak, bölge

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan "Asrin Dayanismasi Kampanyasi"Burcu Çalik Göçümlü- Iletisim Baskani Altun:
- "Deprem bölgesindeki kardeslerimizin tarifi imkansiz acilarini azaltmak, yaralarini sarmak ve felaketin yikici sonuçlariyla cesaret ve kararlilikla mücadele etmek amaciyla devletimiz ve milletimiz bütün dünyaya örnek olan asrin dayanismasini ortaya koydu"
- "Türkiye'nin bu aci günleri geride birakarak, yaralarini sarmak, vatandaslarimizi bir an önce konutlarina kavusturmak, bölge

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan gösterilen dayanismaya dikkat çekmek amaciyla "Asrin Dayanismasi Kampanyasi" baslatti.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, "Birlikte Türkiye'yiz" sloganiyla baslatilan kampanyada, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlerin yaralarini sarmak için ortaya konulan mücadeleye ve yapilan çalismalara dikkat çekiliyor, asrin felaketi karsisinda devletin ve milletin topyekun ortaya koydugu dayanismanin önemi vurgulaniyor.

Kampanya kapsaminda, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca bir kamu spotu da yayimlandi. Depremin büyüklügü, arama kurtarma çalismalari, yardim faaliyetleri, devletin, STK'lerin ve gönüllülerin dayanisma görüntülerinin paylasildigi kamu spotunda, su ifadelere yer verildi:

"En zor günümüzde omuz omuza verdik. Ben, sen yok, biz variz dedik. Beraber agladik, beraber güldük. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Ülkemize olan sevdamiz ile yasadik biz. Sarip sarmalayan sicacik bir yuvayiz biz. Kalbimize yazmisiz, ay ve yildizi. Biz yüzyillariz, binyillariz, yarinlariz. Biz Türkiye'yiz."

- "Dayanisma ruhunu daha da güçlendirecegiz"

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, kampanyaya iliskin degerlendirmesinde, 6 Subat'ta, 14 milyon insani dogrudan etkileyen Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük bir yikima ve aciya yol açtigini belirtti.

Asrin felaketinin ilk anindan itibaren devletin ve milletin tek yürek hareket ettigini vurgulayan Altun, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde bütün kurum ve kuruluslarimiz, arama kurtarma ve yardim çalismalari için bölgede seferber oldu. Deprem bölgesindeki kardeslerimizin tarifi imkansiz acilarini azaltmak, yaralarini sarmak ve felaketin yikici sonuçlariyla cesaret ve kararlilikla mücadele etmek amaciyla devletimiz ve milletimiz bütün dünyaya örnek olan asrin dayanismasini gösterdi. Ortaya konulan bu dayanisma ruhunu daha da güçlendirecegiz. Türkiye'nin bu aci günleri geride birakarak, yaralarini sarmak, vatandaslarimizi bir an önce konutlarina kavusturmak, bölgeyi yeniden insa ve ihya etmek için biz de var gücümüzle gece gündüz demeden çalisacagiz."