Agaç isleme makineleri sektörü Balkanlar için hedef büyüttüAbdulselam Durdak- AIMSAD Yönetim Kurulu Baskani Ismet Toktas: -"Firmalarimiz, yeni pazarlara açilarak rekabette öne çikma firsati buluyor. 2023’ü ihracatta büyüme yili ilan ettik ve 200 milyon dolar hedef koyduk"

Agaç isleme makineleri sektörü Balkanlar için hedef büyüttüAbdulselam Durdak- AIMSAD Yönetim Kurulu Baskani Ismet Toktas:
-"Firmalarimiz, yeni pazarlara açilarak rekabette öne çikma firsati buluyor. 2023’ü ihracatta büyüme yili ilan ettik ve 200 milyon dolar hedef koyduk"

ISTANBUL (AA) - Agaç Isleme Makine Sanayicileri Dernegi (AIMSAD), 40 üye firmasiyla Belgrad'da düzenlenen Uluslararasi Orman Ürünleri, Mdf Yonga Levha, Parke, Mobilya Yan Sanayi Ve Aksesuarlari, Agaç Isleme Makineleri ve Kesici Takim Fuari'na (All4wood) çikarma yapti.

AIMSAD açiklamasina göre, 45 ülkeye 1 milyon dolarin üzerinde ihracat yapan ve ekonomik hacmi 500 milyon dolara ulasan agaç isleme makineleri sektörü, Türkiye’nin toplam ihracatina katki sunmaya devam ediyor.

2022’yi 160 milyon dolar ihracatla kapatan, 2023’te ise 200 milyon dolar ihracat hedefi koyan sektörün çati temsilcisi AIMSAD, 40 üye firmasi ile TÜYAP Tüm Fuarcilik’in Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenledigi All4wood Fuari'nda yer aldi.

-"Firmalarimiz, yeni pazarlara açilarak rekabette öne çikma firsati buluyor"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen AIMSAD Yönetim Kurulu Baskani Ismet Toktas, "Üye firmalarimiz, alim heyeti çalismalari kapsaminda Sirbistan ve Balkan ülkeleri basta olmak üzere Polonya, Çekya, Romanya gibi orman ürünleri ve mobilya sektörünün önemli pazarlarindan gelecek sektör profesyonelleri ile ticari baglantilar kurma imkani buluyor.

All4wood fuari, sektörümüzün marka bilinirliginin güçlenmesi açisindan da büyük öneme sahip. Firmalarimiz, yeni pazarlara açilarak rekabette öne çikma firsati buluyor. 2023’ü ihracatta büyüme yili ilan ettik ve 200 milyon dolar hedef koyduk. Yurt disi fuarlar bu hedefe ulasmamizda basrolü oynuyor." ifadelerini kullandi.

Açiklamada yer alan bilgilere göre, Balkan ülkeleri, Türkiye'nin orman ürünleri ihracatinda kritik rol oynuyor. Bölgenin orman ürünleri ihracati 50 milyar avro seviyesinin üzerine çikmis durumda. 2022 verilerine göre mobilya ihracati 35 milyar dolar oldu.

Balkan bölgesi, gelismis nehir tasimaciligi, demiryolu ve kara yolu altyapisiyla Avrupa ulastirma koridorlarinin kesisim noktasi olarak görülüyor. Söz konusu bölge ayrica Almanya, Italya, Polonya, Çekya, Hollanda gibi Avrupa’nin en büyük mobilya üreticilerine gümrüksüz ihracat imkani sunuyor.