Pinar Gültekin cinayeti sanigina agirlastirilmis müebbet hapisMeriç Ürer- Bölge Adliye Mahkemesi, "haksiz tahrik" ve "iyi hal" indirimlerini kaldirarak sanik Cemal Metin Avci'ya verilen 23 yil hapis cezasini agirlastirilmis müebbet hapse çevirdi

Pinar Gültekin cinayeti sanigina agirlastirilmis müebbet hapisMeriç Ürer- Bölge Adliye Mahkemesi, "haksiz tahrik" ve "iyi hal" indirimlerini kaldirarak sanik Cemal Metin Avci'ya verilen 23 yil hapis cezasini agirlastirilmis müebbet hapse çevirdi

IZMIR (AA) - Mugla'da üniversite ögrencisi Pinar Gültekin'in öldürülmesine iliskin davada yerel mahkeme tarafindan 23 yil hapis cezasi verilen sanik Cemal Metin Avci, istinafta görülen davada agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Izmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Cemal Metin Avci ile tutuksuz yargilanan kardesi Mertcan Avci, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi.

Pinar Gültekin'in babasi Siddik Gültekin, annesi Sefika Gültekin, taraf avukatlari ile temsilciler salonda hazir bulundu.

Müsteki avukatlari, saniklara indirim uygulanmadan en agir ceza verilerek emsal olmasi talebinde bulundu.

Avukatlarin ifadesi sirasinda, maktul Pinar Gültekin’in annesi kendisini psikolojik olarak iyi hissetmedigini söyleyerek durusma salonundan ayrildi.

Baba Siddik Gültekin, kizinin tasarlanarak canavarca hisle diri diri yakilarak öldürüldügünü belirterek, "Bu cani tüm aileyi bitirdi. Yerel mahkeme, adli tipin verdigi raporu kayda almiyor. Bir canavarin söyledigi sözlere inandi yerel mahkeme. En agir ceza neyse onu talep ediyoruz. Sizden tek ricam adalet istiyorum." dedi.

Gültekin’in ailesinin avukati Rezan Epözdemir ise sanigin cinayeti son derece profesyonel ve sogukkanli bir sekilde isledigini savunarak, "Failin eyleminin canavarca ve eziyet çektirerek, tasarlayarak oldugu asikardir. Sanik, haksiz tahrik savunmalarini hep degistirmistir. Kardesi de müsterek faildir." diye konustu.

Tutuklu sanik Cemal Metin Avci, olayi planlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek yapmadigini savunarak, "Yaktigim sirada canli degildi, bogdum ve öldürdüm, cinnet denilen sey de hayatin bir gerçegi. Keske olmasaydi. Esimi ve isimi kaybettim. Yasadiklarimi nasil sikayet edeyim, Mugla küçücük yer, olanlar duyulsa insan içine nasil çikarim, Allah rahmet eylesin, çok pismanim ama olan oldu. Olan bana oldu, rezil oldum, hayatim bitti. Canavarim gibi söyleniyor, kriminal tip degilim, sabika kaydim yok. Yogun tehdit aldim. Bana kimse yardim etmedi." ifadelerini kullandi.

Mahkeme Baskani, sanigin savunmasi sirasinda, "Karsi tarafa satasma hakki verecek sekilde savunma yapma." uyarisinda bulundu.

Sanik avukatlari, müvekkillerinin eylemi planlamadigini, ani gelisen bir olay oldugunu ve lehine olan kanun hükümlerinin uygulanmasini talep etti.

Tutuksuz sanik Mertcan Avci, hakkindaki suçlamayi reddederek, "Cinayetin gerçeklestigi bag evi sürekli gittigim, ugradigim bir yer. Abimin çagirmasi üzerine olay yerine gittim. Olaydan haberim yoktu. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, verdigi aranin ardindan kararini açikladi.

Heyet, sanik Cemal Metin Avci’ya yerel mahkemece verilen haksiz tahrik kararini kaldirarak "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilmesine karar verdi.

Heyet, sanik Avci’ya "haksiz tahrik" ve "iyi hal" indirimleri uygulanmasina yer olmadigina hükmetti.

Avci’nin kardesi Mertcan Avci’ya da "Suç delillerini yok etme, gizleme ve degistirme" suçundan 4 yil hapis cezasi verilmesi kararlastirildi.

- Olay

Mugla'da üniversite ögrencisi Pinar Gültekin'in 2020 yilinda öldürülmesiyle ilgili görülen davada agirlastirilmis müebbet hapse çarptirilan sanik Cemal Metin Avci'nin cezasi, uygulanan haksiz tahrik indirimiyle 23 yila düsürülmüstü. Mahkeme, davada yargilanan Avci'nin kardesi Mertcan Avci ile diger saniklarin beraatine hükmetmisti.

Mugla Cumhuriyet Bassavciligi, Cemal Metin Avci'ya verilen 23 yil hapis cezasini ve kardesi Mertcan Avci için verilen beraat kararini istinafa tasimisti.