Kirsehir'de Ahilik Haftasi kutlamalarinda yöresel yemekler yaristiSerkan Güner

Kirsehir'de Ahilik Haftasi kutlamalarinda yöresel yemekler yaristiSerkan Güner

KIRSEHIR (AA) - Kirsehir'de, 36. Ahilik Haftasi kutlamalari kapsaminda yöresel yemek yarismasi yapildi.

Tarihi Agalar Konagi'ndaki yarismada, jüri üyeleri ve il protokolü yöresel hamur isleri, tatlilar, et ve sebze yemekleri ile Ahi sofrasindaki lezzetleri tadarak degerlendirme yapti.

Yarismada, yöresel hamur isleri ve tatlida un helvasi ile Gözde Fakioglu, Ahi sofrasi kategorisinde lavantali pirinçli bildircin ile Dilek Köksaldi, yöresel et ve sebze yemeginde Kuzu gömleginde Ahi pilavi ile Gülseren Sahin birinciligi elde etti.

Vali Hüdayar Mete Buhara, yarismanin birlik beraberlige vesile oldugunu söyledi.

Kirsehir'in tarihi, kültürü ve bütün degerleriyle özel bir sehir oldugunu vurgulayan Buhara, "Burada basarili olanlar dahil katilan herkesin insallah kendi is yerleri olur, mekanlari olur. Bizler de orada yemek yemege gideriz, orada da beraber oluruz. Biz de insallah elimizden geldigince desteklemeye çalisacagiz.” dedi.

Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bahamettin Öztürk de yarismaya 51 kisinin katildigini belirterek, birinciye 4, ikinciye 3, üçüncüye 2 çeyrek altin hediye edildigini dile getirdi.

Öztürk, “Yarismacilarimiza ödüller ve katkilarimiz var. Bu yemek yarismasinin en büyük amaçlarindan biri ev hanimlarina katki saglamak. Yarismayla eski yöresel yemeklerimizi hatirlatiyoruz, bilmedigimiz yemekler de çikiyor." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Buhara ve protokol üyeleri, dereceye girenlere ödüllerini verdi.