IYI Parti'de milletvekilligi aday adayi basvurulari 15-22 Mart'ta yapilacakÖzcan Yildirim- Parti Sözcüsü Zorlu: - Adaylarin belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacagina dair Genel Baskanimiza Genel Idare Kurulumuz tam yetki vermistir. Sayin Genel Baskanimizin özellikle büyük sehirlerde üye tabanli yoklama yapma arzusu ve iradesi öteden beri mevcuttur"

IYI Parti'de milletvekilligi aday adayi basvurulari 15-22 Mart'ta yapilacakÖzcan Yildirim- Parti Sözcüsü Zorlu:
- Adaylarin belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacagina dair Genel Baskanimiza Genel Idare Kurulumuz tam yetki vermistir. Sayin Genel Baskanimizin özellikle büyük sehirlerde üye tabanli yoklama yapma arzusu ve iradesi öteden beri mevcuttur"

ANKARA (AA) - IYI Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'yle ilgili aday adayi basvurularinin 15-22 Mart'ta yapilacagini, Genel Idare Kurulunun, adaylarin belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacagina dair Genel Baskan Meral Aksener'e tam yetki verdigini bildirdi.

Zorlu, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalari ve kriz yönetimi konusunda eksiklikler yasandigini belirterek, hükümete elestirilerde bulundu.

Depremden etkilenen illerde tarim ve hayvancilikla ilgili acil tedbirlerin alinmasi gerektigini ifade eden Zorlu, Ziraat Bankasinin deprem bölgesine yaptigi 20 milyar liralik bagisin kirsal alanlara harcanmasini istedi.

Zorlu, deprem bölgesinde yeni konutlarin mera ve orman arazilerine yapilmamasi uyarisinda bulunarak, sunlari söyledi:

"Yabancilara mülk satisinin tüm Türkiye'de yasaklanmasi ve deprem bölgesindeki satislarin 6 ay boyunca durdurulmasi çagrimiz vardi. Bu kabul görmedi. Bunun sonuçlarini hepimiz takip etmeliyiz. Bu demografik yapimizi ilgilendiren çok önemli bir konu. Bu baglamda, tarim arazilerinin, zeytinliklerin yabancilara satilmasinin tamamen önlenmesi, bu konunun titizlikle üzerinde durulmasi gerekiyor."

- Aday adayligi için erkeklerden 30 bin, kadinlardan 15 bin lira alinacak

IYI Parti ve Millet Ittifaki olarak 14 Mayis'ta yapilacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi için hazirliklara basladiklarini vurgulayan Zorlu, su bilgileri verdi:

"Bugün, Genel Idare Kurulumuzda seçim takvimine yönelik bazi hususlari belirginlestirdik. Milletvekili aday adayi olacak erkeklerden 30 bin lira, kadinlar ve gençlerden 15'er bin lira ücret alacagiz. Engelli vatandaslarimizdan ise ücret almayacagiz. Aday adayi basvurulari 15-22 Mart'ta yapilacak. Adaylarin belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacagina dair Genel Baskanimiza Genel Idare Kurulumuz tam yetki vermistir. Sayin Genel Baskanimizin özellikle büyük sehirlerde üye tabanli yoklama yapma arzusu ve iradesi öteden beri mevcuttur."

Zorlu, saglik çalisanlarinin 14 Mart Tip Bayrami'ni kutlayarak, sunlari kaydetti:

"Maalesef bu depremde 94 doktor, 448 saglik çalisani hayatini kaybetti. 528 saglik çalisani ise yaralandi. Siyasi iktidarin 'Giderlerse gitsinler' söylemiyle daha da fazla derinlestirdigi bir neticeyle karsi karsiyayiz. Türk Tabipler Birliginin rakamlarina göre, 2022'nin Ocak ayindan bu yilin subat ayina kadar 2 bin 936 hekim yurt disina gitmek için iyi hal belgesi aldi. Bu ülkemizin ve milletimizin kabul edecegi bir tablo degil."