Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi 25-26 Mart Dezenformasyon Bülteni'ni yayimladiMümin Altas- Bültende, "Egitim kursuna giden 13 yasindaki çocuk, oruç tutmadigi için darbedildi" ve "Cumhurbaskani Erdogan'in 29 ton altini var" iddialarinin dogru olmadigi ifade edildi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi 25-26 Mart Dezenformasyon Bülteni'ni yayimladiMümin Altas- Bültende, "Egitim kursuna giden 13 yasindaki çocuk, oruç tutmadigi için darbedildi" ve "Cumhurbaskani Erdogan'in 29 ton altini var" iddialarinin dogru olmadigi ifade edildi

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce 25-26 Mart Dezenformasyon Bülteni yayimlandi.

Bültende, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da kaydinin bulundugu Marmara Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nden paylasilan belge ile ilgili, "Diploma kayit sirasinda 1. kadin 1936 dogumlu, 2. sirada Erdogan 1954 dogumlu, 3. siradaki kadin 1939 dogumlu" iddiasinin dogru olmadigi belirtildi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Marmara Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde yer alan diger mezunlarin dogum tarihleri yanlis aksettirilerek bir algi olusturulmaya çalisildigi, bahse konu belge incelendiginde, birinci sirada yer alan mezunun iddia edildigi gibi 1936 degil, 1956 dogumlu, üçüncü sirada yer alan mezunun ise yine iddia edildigi gibi 1939 degil, 1959 dogumlu oldugunun açikça görüldügü ifade edildi.

Bazi sosyal medya hesaplarindan organize bir sekilde paylasilan "9 trilyon dolar degeri olan Etibank, ABD'li sirkete 40 milyon dolara satiliyor" iddiasinin dogru olmadigi belirtilen bültende, Etibank'in 2 Mart 1998'de Cavit Çaglar ve Dinç Bilgin'in ortak girisimcilik sirketi tarafindan devralindigi, bankanin zarara ugratildiginin tespit edildigi ve konunun yargiya tasindigi animsatildi.

Bültende, Etibank'in 27 Ekim 2000'de Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu'na devredildigi, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun 4 katrilyon 465 trilyon lira birikmis zarari bulunan bankanin 28 Aralik 2001'de kapatilmasina karar verdigi aktarildi.

Sosyal medya paylasimlarindaki, "Türkiye'nin bor madeni isletmeciliginin Etibank tarafindan yapildigi" iddiasinin dogru olmadigi vurgulanan bültende, su ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin bor madenlerinin üretimi, isletilmesi ve pazarlanmasi görevi, kanun düzenlemeleriyle ETI MADEN'e verilmistir. ETI MADEN son 20 yilda yaklasik 1,3 milyar dolar yatirim yaparak dünyada kurulu bor üretim kapasitesinin yüzde 50'sine sahip olmustur. ETI MADEN'in ve bor madenlerinin herhangi bir ülke, firma ve sahsa satilmasi veya devredilmesi gibi bir durum söz konusu olmayip, bu konuda yürütülen herhangi bir çalisma da mevcut degildir."

Bültende, bazi sosyal medya hesaplarindan paylasilan, "Egitim kursuna giden 13 yasindaki çocuk, oruç tutmadigi için darbedildi" iddiasinin dogru olmadigi, Sanliurfa Emniyet Müdürlügü Çocuk Subesi tarafindan yapilan çalismalar neticesinde, olayin magdurlarinin özel bir egitim merkezinin ögrencileri R.Y. (14), M.A.K. (14) ve H.K.A. (14) oldugunun tespit edildigi bildirildi.

Yapilan mülakatta R.Y. isimli magdurun M.A.K. isimli arkadasi ile sakalastiklarini ve sakalasmanin kavgaya dönüstügünü, sonradan pisman olup baristiklarini ancak dershaneden kovulma korkusuyla böyle bir yalan söyledigini beyan ettigi belirtildi.

Bazi sosyal medya hesaplarindan paylasilan "Cumhurbaskani Erdogan'in 29 ton altini var" iddiasinin dogru olmadigi vurgulanan bültende, sunlar kaydedildi:

"19 Mayis 2018 tarihinde Isviçre gazetesi BZ Basel'de kaleme alinan haberin içeriginde Cumhurbaskani Erdogan'in sahsi mal varligiyla ilgili bir iddia bulunmamakla birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasinin altin rezerviyle ilgili bir tasarrufundan bahsedilmektedir. Ilgili haberde ABD'nin külçe altin deposu olarak bilinen Fort Knox'ta tutulan Türkiye'ye ait 29 ton altinin 10 tonunun Ingiltere'ye, kalan 19 tonun ise Isviçre'nin Basel merkezli Uluslararasi Ödemeler Bankasina aktarilacagi ifade edilmektedir."