Ingiltere'de 16 yasindaki genç 300 yillik dünyaca ünlü tarihi çinar agacini kestiZuhal Demirci- "Robin Hood Agaci" olarak da bilinen ikonik agaç, Hollywood filminde de yer almisti

Ingiltere'de 16 yasindaki genç 300 yillik dünyaca ünlü tarihi çinar agacini kestiZuhal Demirci- "Robin Hood Agaci" olarak da bilinen ikonik agaç, Hollywood filminde de yer almisti

LONDRA (AA) - Ingiltere'de 300 yillik dünyaca ünlü çinar agacini kestigi gerekçesiyle gözaltina alinan 16 yasindaki genç, kefaletle serbest birakildi.

Ülke basininda yer alan haberlere göre, 27 Eylül gecesi Northumberland bölgesinde Hadrian Duvari yakinlarindaki "Sycamore Gap" adli tarihi agacin kesilmesinin ardindan 16 yasindaki süpheli gözaltina alindi.

Northumbria Polisi, süphelinin kefaletle serbest birakildigini ve sorusturmanin devam ettigini açikladi.

Yetkililer, bölge sakinlerinin olaydan büyük üzüntü duydugunu dile getirdi.

Uzmanlar, 2016'da "Woodland Trust" ödüllerinde "Yilin Ingiliz Agaci" seçilen çinarin kurtarilmasinin pek mümkün olmadigini belirtirken, bazilari ise dibinden filizlerin çikma ihtimali oldugunu ancak eski haline dönemeyecegi görüsünü paylasiyor.

Yetkililer, her yil yerli ve yabanci çok sayida kisinin agacin fotografini çekmek için bölgeyi ziyaret ettigini kaydetti.

- Hollywood filminde yer almisti

Ingiltere'de dogal mirasin korunmasina yönelik çalismalar yürüten "National Trust" adli kurulus, agacin 1860-1890 yillarinda dikildigini açikladi.

National Trust tarafindan dün X sosyal medya platformundan yapilan paylasimda, "Agacin vandalizm eylemi gibi görünen sekilde bir gecede kesildigini ögrendigimizde hem sok olduk hem de büyük üzüntü duyduk." ifadesi kullanildi.

Ikonik agacin yerel ve ulusal düzeyde, ziyaret eden herkes tarafindan ne kadar sevildigini bildiklerini belirten kurulus, "Ne oldugunu ve neler yapilabilecegini anlamak için ortaklarimizla birlikte çalisiyoruz." ifadesine yer verdi.

"Robin Hood Agaci" olarak da bilinen tarihi çinar, basrollerini Kevin Costner ve Morgan Freeman'in paylastigi 1991 Hollywood yapimi "Robin Hood: Hirsizlar Prensi" filminde yer almisti.