Samsung Galaxy S23 Serisi'nin ön satis sampiyonu Türkiye olduHatice Senses Kurukiz- Samsung, Türkiye'nin, yeni Galaxy S23 Serisi'nin ön satis döneminde Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesinde geçen yila göre satis oranini 2'ye katlayarak, sampiyon ülke konumunda oldugunu açikladi - Sirket ayrica, Yeni Galaxy S23 Serisi ile kullanicilarin 5G hizmetini Türkiye'de Istanbul Havalimani'nda bugün itibariyla kullanabilecegini duyurdu

Samsung Galaxy S23 Serisi'nin ön satis sampiyonu Türkiye olduHatice Senses Kurukiz- Samsung, Türkiye'nin, yeni Galaxy S23 Serisi'nin ön satis döneminde Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesinde geçen yila göre satis oranini 2'ye katlayarak, sampiyon ülke konumunda oldugunu açikladi
- Sirket ayrica, Yeni Galaxy S23 Serisi ile kullanicilarin 5G hizmetini Türkiye'de Istanbul Havalimani'nda bugün itibariyla kullanabilecegini duyurdu

ISTANBUL (AA) - Türkiye, Samsung'un bugüne kadar gelistirdigi en güçlü Galaxy S Serisi olan Galaxy S23 Serisi'nin en yeni üyeleri Galaxy S23, S23+, S23 Ultra'nin ön satis döneminde Orta Dogu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde en çok siparis verilen ülke oldu.

Samsung'dan yapilan açiklamaya göre, tanitim sürecinin ardindan kullanicilardan yogun ilgi gören Samsung'un premium akilli cihazlari, Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesi ülkeleri içinde en çok Türkiye'den siparis aldi ve bu da Türkiye'nin Galaxy S23 Serisi ile satis oranlarini yillik bazda en çok artiran pazar olmasini sagladi.

Samsung, Türkiye'nin, yeni Galaxy S23 Serisi'nin ön satis döneminde Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesinde geçen yila göre satis oranini 2'ye katlayarak, sampiyon ülke konumunda oldugunu açikladi.

Samsung, yeni Galaxy S23 Serisi'nin kamera sistemini, neredeyse tüm isik kosullarina uygun olarak, en ince detaylari dahi yakalayabilecek sekilde gelistirdi.

Nightography özellikleri, Galaxy S23 Serisi'nin fotograflari ve videolari her ortamda en iyi hale getirebilmesini sagliyor. Ayrica, Nightography özelligi Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra'nin ön kamerasinda da bulunuyor, kaliteli selfie ve videolari edinmeye imkan taniyor.

- Yeni Galaxy S23 Serisi ile kullanicilar Türkiye'de 5G'ye "merhaba" diyor

Samsung, 5G'ye yönelik çalismalari kapsaminda Türkiye'de ilk 5G hizmetini Istanbul Havalimani'nda Galaxy S23 Serisi cihazlarda kullanima açacagini, ilgili otorite ve düzenleyici kurumlarin yönlendirmesi dogrultusunda bugün itibariyla Galaxy S23 Serisi cihazlar için 5G hizmetinin Istanbul Havalimani'nda kullanima sunulacagini duyurdu.

Öte yandan, 5G hizmeti, Türkiye'deki regülasyonlara göre henüz sadece Istanbul Havalimani'nda kullanima açik bulunuyor. Ilgili kurumlarin çalismalarini yakindan takip eden Samsung'un planlarina göre 2023 sonuna kadar 5G'nin Galaxy S22 Serisi, Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 cihazlarda kullanimina açilmasi bekleniyor. Sonrasinda ise ilgili kamu otoritelerinin izin ve yönlendirmelerine göre destekleyen tüm Samsung Galaxy modellerinde 5G hizmeti sunulacak.

Hem içerik üreticileri hem de oyun tutkunlari için inovasyonlar gelistiren Samsung, yeni Galaxy S23 Serisi'nde de bu gelenegi sürdürüyor.

Galaxy için özel olarak gelistirilen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy Mobil Platformu, yüzde 20 daha uzun ömürlü ve 5000mAh varan güce sahip piliyle (S23 ultra) görülmemis bir performans sunuyor.

Galaxy S23 Ultra'nin grafik performansi Galaxy S22 ile kiyaslandiginda yüzde 40 daha hizli durumda bulunuyor. Cihazda kullanilan yapay zeka performansiyla ise fotograf, video, düsük gecikmeli oyun tepkileri gibi özelliklerle, pil gücünün dengelenmesi için yüzde 40'in üzerinde optimizasyon saglandi.