Lider Galatasaray, Süper Lig'de Adana Demirspor'u konuk edecekEmrah Oktay- Nef Stadi'nda yarin saat 20.30'da baslayacak mücadeleyi hakem Ali Sansalan yönetecek- Ligde 60 puanla liderlik koltugunda oturan sari-kirmizililar, iç sahada yaptigi son 8 maçi kazandi

Lider Galatasaray, Süper Lig'de Adana Demirspor'u konuk edecekEmrah Oktay- Nef Stadi'nda yarin saat 20.30'da baslayacak mücadeleyi hakem Ali Sansalan yönetecek- Ligde 60 puanla liderlik koltugunda oturan sari-kirmizililar, iç sahada yaptigi son 8 maçi kazandi

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, 27. hafta maçinda yarin sahasinda Adana Demirspor ile karsilasacak.

Nef Stadi'nda yapilacak müsabaka saat 20.30'da baslayacak. Karsilasmayi hakem Ali Sansalan yönetecek.

Ligde geride kalan 26 haftada 25 maç yapan sari-kirmizili ekip, 19 galibiyet ile üçer beraberlik ve yenilgi yasadi. Topladigi 60 puanla liderlik koltugunda oturan Galatasaray, en yakin takipçisi Fenerbahçe'nin maç fazlasiyla 6 puan önünde bulunuyor.

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde sezonun iyi takimlarindan olan Adana Demirspor ise 25 müsabakada 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 yenilgi gördü. Mavi-lacivertli takim, elde ettigi 45 puanla haftaya 4. sirada girdi.

Iki takim arasinda sezonun ilk yarisinda Adana'da yapilan maç golsüz esitlikle tamamlanmisti.

- Nelsson'un cezasi bitti

Galatasaray'da sari kart cezasini dolduran Victor Nelsson, yarinki karsilasmada formasina kavusacak.

Ligin 25. haftasindaki Kasimpasa maçinda sari kart görerek cezali duruma düsen Danimarkali savunma oyuncusu, 26. haftadaki Arabam.com Konyaspor mücadelesinde cezasini çekti.

Galatasaray'in bu sezonki degismezlerinden olan Nelsson'un Adana Demirspor mücadelesiyle ilk 11'de formasini devralmasi bekleniyor.

- Mertens, kadroya dönüyor

Sari-kirmizili ekipte sakatligi nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Dries Mertens'in yarinki mücadelede maç kadrosunda yer almasi öngörülüyor.

Son olarak 5 Subat'taki Trabzonspor maçinda forma giyen Mertens, depremler nedeniyle lige verilen arada gerçeklestirilen kampta sag diz iç yan baglarinda esneme yasadi.

Yaklasik 40 gün sahalardan uzak kalan Belçikali futbolcu, son 2 gündür takimla çalismalara katiliyor. Henüz adaptasyon sürecinde olan Mertens'in Adana Demirspor mücadelesine kadroya alinacagi ancak ilk 11'de oynamasinin zor oldugu bildirildi.

- Berkan Kutlu, sari kart cezalisi

Galatasaray'da Berkan Kutlu, cezasi nedeniyle Adana Demirspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Konyaspor maçinda bu sezonki 4. sari kartini görerek cezali duruma düsen Berkan, yarinki karsilasmada sahaya çikamayacak.

Sari-kirmizililarda ayrica Mauro Icardi, Kerem Aktürkoglu, Baris Alper Yilmaz ve Sacha Boey ise yarin sari kart görmeleri halinde, 29. haftadaki Yukatel Kayserispor maçi öncesi cezali duruma düsecek.

Galatasaray, Adana Demirspor maçini yaptiktan sonra 28. haftayi bay geçecek.

- Iç sahada 11 maçtir yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasinda yaptigi son 8 maçi kazandi.

Bu sezon iç sahadaki tek yenilgisini ikinci haftada Bitexen Giresunspor'a karsi yasayan sari-kirmizili ekip, sonrasindaki 11 karsilasmanin 10'unu kazandi, 1'inden beraberlikle ayrildi.

Iç sahadaki son 11 maçinda yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, son 8 müsabakada ise puan kaybi yasamadi.

- "Cimbom" yeni seri pesinde

Teknik direktör Okan Buruk'un ögrencileri, Adana Demirspor maçiyla yeni bir galibiyet serisi baslatmayi hedefliyor.

Ligde 26. haftadaki Arabam.com Konyaspor maçindan önceki 14 müsabakayi kazanan sari-kirmizili ekip, hem liderlik koltugundaki yerini saglamlastirdi hem de ligde üst üste kazanma rekorunu kirdi.

Ziraat Türkiye Kupasi ile birlikte toplam 17 maçlik kazanma serisini Konyaspor karsisinda maglup olarak yitiren Galatasaray, seyircisi önünde Adana Demirspor müsabakasini kazanarak yen bir seriye start vermek istiyor.