Husiler: Suudi Arabistan ve Umman heyetleriyle yapilan müzakerelerde bazi konularda ilerleme kaydedildiAziz Ahmadi,Safiye Karabacak

Husiler: Suudi Arabistan ve Umman heyetleriyle yapilan müzakerelerde bazi konularda ilerleme kaydedildiAziz Ahmadi,Safiye Karabacak

SANA (AA) - Yemen'deki Iran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve Umman heyetleriyle bu hafta yaptiklari görüsmelerde bazi konularda ilerleme kaydedildigini bildirdi.

Husilerin Müzakere Heyeti Baskani Muhammed Abdusselam, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Heyetler, ciddi ve olumlu görüsmelerin ardindan baskent Sana'daki müzakereleri tamamladi." ifadelerini kullandi.

Detay vermeksizin "bazi konularda" ilerleme kaydedildigini aktaran Abdusselam, öne çikan konularla ilgili arastirmalarin daha sonra tamamlanacagini belirtti.

Suudi Arabistan ve Ummanli heyetler, Iran destekli Husilerle, ülkede ateskesin yenilenmesi ve barisi tesis etmenin yollarini görüstükleri 6 günlük ziyaretin ardindan Yemen'in baskenti Sana'dan dün ayrilmisti.

- Yemen'deki kriz

Yemen'de Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan 2022'de Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarini 2 ay boyunca durdurmayi kabul ettigini duyurmus, ateskes daha sonra iki defa uzatilmisti. Taraflar arasinda 6 ay süren ateskes 2 Ekim 2022'de sona ermisti.