SEDAS, Ispanya'da uluslararasi çevre sürdürülebilirlik toplantisina katildiGülsen Çagatay

SEDAS, Ispanya'da uluslararasi çevre sürdürülebilirlik toplantisina katildiGülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dagitim AS (SEDAS), Avrupa Birligi'nin (AB) Horizon programi tarafindan desteklenen "Flexindustries" isimli çevre sürdürülebilirlik konulu proje için Ispanya'da gerçeklestirilen ikinci 6 aylik degerlendirme toplantisina katildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 4 gün boyunca proje asamalarinin masaya yatirildigi toplantida bulusan paydaslar, fikir alisverisinde bulunarak deneyimlerini paylasti.

Türkiye, Almanya, Isviçre, Italya, Ispanya, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya konsorsiyumu tarafindan gelistirilen AB destekli "Flexindustries" çevre ve sürdürülebilirlik konulu projenin ikinci 6 aylik degerlendirme toplantisina SEDAS Regülasyon ve Uyum Direktörü Mustafa Yilmaz ve AR-GE ekibi katildi.

"Flexindustries" projesi kapsaminda 7 farkli sektördeki uygulamalarla, birincil enerjiden tasarruf, yasam döngüsü maliyetlerinin düsürülmesi ve karbondioksit emisyonlarinin azaltilmasi hedefleniyor.

Proje bütçesinin Horizon programi ile AB tarafindan karsilandigi ifade edilen açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Flexindustries projesi disiplinler arasi yaklasim otomotiv, biyoyakit, polimer, çelik, kagit, farmasötik ve çimento endüstrisinde enerji verimliligine katki saglamak için hayata geçirildi. Projenin temel amaci enerji üretimi ve depolama varliklarinin, isletim ve kontrol için akilli dijital araçlarin ve endüstriyel esneklik için yeni is modellerinin entegrasyonunun saglanmasi olarak açiklaniyor. Projede 9 farkli ülkeden 16 büyük endüstri kurulusu, 6 arastirma enstitüsü, 8 küçük ve orta büyüklükte isletme, 2 üniversite ve 3 kar amaci gütmeyen kurulus yer aliyor."