Turkish Cargo, koala Yani'yi yeni yuvasina kavusturduKenan Irtak

Turkish Cargo, koala Yani'yi yeni yuvasina kavusturduKenan Irtak

ISTANBUL (AA) - Türk Hava Yollarinin (THY) hava kargo markasi Turkish Cargo, nesli tükenme tehlikesi altindaki "Yani" isimli koalayi Hong Kong'tan Ingiltere'ye tasidi.

THY Basin Müsavirliginden yapilan açiklamaya göre, Avustralya'da dünyaya geldikten sonra Hong Kong'a götürülen Yani, parkta birlikte yasadigi diger koalalarin hayatini kaybetmesiyle yalniz kaldi.

Sosyallesme ve neslini devam ettirme imkanlarindan yoksun kalan Yani'nin, Güney Avustralya'nin biyogüvenlik kurallari nedeniyle ana vatanina dönmesinin mümkün olmamasi nedeniyle Ingiltere'deki Longleat Safari Park'a nakledilmesine karar verildi.

Longleat Park yetkilileri, Hong Kong'tan Ingiltere'ye oldukça hassasiyet ve dikkat gerektiren bir uçus için Turkish Cargo ile iletisime geçerek yardim talebinde bulundu.

Tüm tasima faaliyetlerinde canli hayvan yasamina ve dogaya saygi misyonuyla hareket eden Turkish Cargo, sponsor tasiyici olarak sürece dahil oldu.

"Mission Rescue (Görev Kurtarma)" projesi kapsaminda operasyonunun her detayini büyük bir titizlikle planlayan Turkish Cargo, Yani'nin transferini Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) Canli Hayvan Tasima Yönetmeligi (LAR) dogrultusunda Istanbul aktarmali olarak basariyla gerçeklestirdi.

Ingiltere'ye getirildikten sonra bir süre karantina altinda tutulan Yani, tüm saglik kontrollerinin ardindan yeni arkadaslarina kavustu.

IATA Bagimsiz Denetleyiciler için Mükemmellik Merkezi (CEIV) Live Animals sertifikasina sahip Turkish Cargo, kendisine emanet edilen canli hayvanlari SMARTIST Canli Hayvan Terminali'nde sektör standartlarina uygun olarak barindiriyor.???????