Adiyaman'da depremde 9 ferdini kaybeden ailenin anisina mescit kurulduOrhan Pehlül

Adiyaman'da depremde 9 ferdini kaybeden ailenin anisina mescit kurulduOrhan Pehlül

ADIYAMAN (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Adiyaman'da, depremde 9 üyesinin yasamini yitirdigi Tirpan ailesi adina kurulan mescidin açilisi yapildi.

Depremler sonucu agir hasar gören Altinsehir Camisi'nin bahçesinde Yesevi Harekati Dernegi tarafindan hazirlanan yaklasik 500 kisi kapasiteli mescitte mevlit okutuldu, cuma namazi kilindi. Namaz sonrasi ise vatandaslara yemek ikraminda bulunuldu.

Yesevi Harekati Dernegi Genel Baskani Mahmut Cömert, AA muhabirine, 2 hafta içerisinde depremin etkiledigi illere 7 mescit kurduklarini söyledi.

Depremin ilk anindan itibaren sahada olduklarini belirten Cömert, "Depremin ilk gününden bugüne milletimizin hizmetinde arama kurtarmadan insani yardim ve dini hizmetlere kadar her alanda 1400 kisilik ekibimizle çalismalara devam ediyoruz. Bu enkazlar buradan kalkip bu sehirler yeniden ihya olana kadar da buradayiz." dedi.

Cömert, Adiyaman'da açtiklari mescide Kocaömer Mahallesi'ndeki binanin yikilmasi sonucu 9 ferdini yitiren Tirpan ailesinin adini verdiklerini dile getirdi.