7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali tanitildiBekir Ömer Fansa- Vali Yavuz Selim Kösger: - "Adana'nin resmi olarak 'Gastronomi Sehri' unvanini almasi için ne gerekiyorsa yapacagiz"

7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali tanitildiBekir Ömer Fansa- Vali Yavuz Selim Kösger:
- "Adana'nin resmi olarak 'Gastronomi Sehri' unvanini almasi için ne gerekiyorsa yapacagiz"

ADANA (AA) - Adana Valiliginin ev sahipliginde düzenlenen "7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali" tanitildi.

Adana Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluslari isbirligince 6-8 Ekim'de düzenlenecek festival için Adana Müze Kompleksi'nde kentin yöresel yemekleri sergilendi.

Vali Yavuz Selim Kösger, burada düzenlenen toplantida, bu yilki festivali Cumhuriyetin 100. yilina ithafen "100. Yilinda Cumhuriyet Lezzetleri" temasiyla düzenleyeceklerini belirtti.

Çukurova'nin lezzetlerini tüm dünyaya tanitmaya çalistiklarini aktaran Kösger, söyle konustu:

"Adana her alanda büyük potansiyel barindiran bir sehir. Tarimin, Çukurova'nin sehri... Tarima dayali olarak Türkiye'deki ilk sanayilesen sehir. Cografyasi, kültürü, her seyi tam ama turizmin de Adana'da önemli bir unsur olmasi lazim. Adana'nin turizminin dinamosu, lezzet sektörü, gastronomi, mutfagi olmasi lazim. Onu gerçeklestiriyoruz. Adana'yi 'Gastronomi Sehri' haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Adana'mizin gastronomi alaninda Türkiye'deki markasini pekistirecek ne faaliyetler gerekiyorsa yapacagiz. Adana'nin resmi olarak 'Gastronomi Sehri' unvanini almasi için ne gerekiyorsa yapacagiz."

Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar da Adana'nin marka degerinin çok yüksek olduguna dikkati çekti.

Gastronominin de bu marka degerine katki sunan bir unsur oldugunu aktaran Karalar, "Biz de gastronominin, turizmin lokomotifi olmasi, kenti lezzetin diyari yapmak üzere elimizden gelen her seyi yapiyoruz, yapacagiz." dedi.

- Festival

Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda 6 Ekim'de baslayacak festivalde ???????"Davetler ve yeme içme kültürü", "Cumhuriyet dönemi sofralara gelen kadin erkek esitligi", "Türk mutfaginin bugünkü imaji", "Yerli ve yerinde üretim", "Yakin çevreden mevsiminde tedarik", "Atiksiz mutfak", "Karbon ayak izi" ve "Kaynaklarin dogru kullanilmasi" gibi konular ele alinacak.

Çesitli yarismalarin yani sira yemek yapimina yönelik atölye çalismalarinin ve sunumlarin yapilacagi festival kapsaminda, ziyaretçiler Merkez Park'ta kentin lezzetlerini de tatma sansi yakalayacak.