Içisleri Bakani Soylu, Bayrampasa'da STK temsilcileriyle bir araya geldi:Kübra Kara- "Dün TEKNOFEST'e gittik, yerli mali haftasi yaptik, tam yerli mali haftasi. Türkiye'nin geldigi en iyi noktanin tanimlamasi budur. Her seyimiz oradaydi, gurur duyduk"

Içisleri Bakani Soylu, Bayrampasa'da STK temsilcileriyle bir araya geldi:Kübra Kara- "Dün TEKNOFEST'e gittik, yerli mali haftasi yaptik, tam yerli mali haftasi. Türkiye'nin geldigi en iyi noktanin tanimlamasi budur. Her seyimiz oradaydi, gurur duyduk"

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Dün TEKNOFEST'e gittik, yerli mali haftasi yaptik, tam yerli mali haftasi. Türkiye'nin geldigi en iyi noktanin tanimlamasi budur. Her seyimiz oradaydi, gurur duyduk." dedi.

AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Bayrampasa'da sivil toplum kurulusu (STK) temsilcileriyle bir araya geldigi programdaki konusmasinda, merhum Basbakan Adnan Menderes'in kisi basi milli geliri 14 Mayis 1950'den 1959'a kadar 166 dolardan 583 dolara çikardigini anlatti.

Darbecilerin ise bunu 583 dolardan 194 dolara düsürdügünü belirten Soylu, sunlari söyledi:

"Bugün Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Londra bankerlerinden 300 milyar dolar borç vaadinde bulunuyor. Ona sorarsan yatirim, diyor. Isin kilifi. Daha simdiden Atatürk Havalimani'ni milletin gözüne baka baka Amerikali bir sirkete verecegini, hem de herhangi bir endiseye kapilmadan söylüyor. Ben size olan biteni söyle özetleyeyim. Bu millet, Sevr Antlasmasi'ni yirtti. Kiliçdaroglu milletin yirttigi Sevr'i 100 yil sonra Londra ve Amerika'daki hamburgercide tekrar imzaladi. Mesele bu kadar açik. Bu seçimde iki anlayis var, Cumhur Ittifaki'nin temsil ettigi tam bagimsizlik, digeri de karsimizdakilerin temsil ettigi manda ve himaye anlayisi. Önümüze sosyal mukaveleler koyulmus durumda. Birisi diyor ki 'Irak'in kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyinde Türk Mehmetçigi var, ben onu orada istemiyorum.' Birisi diyor ki, '15 Temmuz'da FETÖ darbe yapti, ben FETÖ diye bir seyi kabul etmiyorum.' Bizatihi Kiliçdaroglu'nun kendi agzindan söyledigi 'Nerede bir FETÖ terör örgütü üyesi varsa ben gidip üye olacagim.' diyor."

Soylu, Türkiye sinirlarinda Gaziantep'e, Kilis'e ve Karkamis'a havan atildigini, teröristler tarafindan yapilan saldirida sivillerin, asker ve polislerin sehit oldugunu vurgulayarak, "Orada bir terör devleti kurulmak isteniyor. Kim istiyor? Amerika istiyor. Ne zaman söyledi bunu. 1919'un 100. yilinda Biden söyledi. Amerikan Baskani Biden diyor ki, '15 Temmuz'u beceremedik. Darbelerle bu is olmadi, simdi seçimlerde bütün muhalifleri bir araya getirecegiz. FETÖ'cüleri, LGBT'cileri bir araya getirecegiz, ayni zamanda PKK, PYD'yi bir araya getirecegiz ve Tayyip Erdogan'i cezalandiracagiz.' diyor." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin her tarafinda egitim, refah, huzur, güvenin hakim oldugu bir anlayisi ortaya koyduklarini aktaran Soylu, turizm altyapisinin çok iyi bir noktaya geldigini, günümüzde dogu ve güneydoguda inanç, kültür ve doga turizmi yapildigini aktardi.

- "14 Mayis sadece zincirlerimizi tam bagimsizlik anlaminda kirmamiza karsilik gelmeyecek"

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, yapilan büyük projelere karsi çikildigini dile getirerek, "Mersin'deki nükleer santrale Gezi olaylarinda 'Hayir' dediler mi? Bunlarin hepsi 3-4 yil önceki aklin ürünüdür. 104 yil önce bu ülkeyi manda ve himayeyle Amerika'ya teslim etmek isteyenler, 'Biz Kurtulus mücadelemizi bunlarsiz yapamayiz' diyenlerin bugünkü tezahürleridir." degerlendirmesini yapti.

Savunma sanayisinde gerçeklestirilen yerli üretimleri hatirlatan Soylu, "14 Mayis sadece bizim zincirlerimizi tam bagimsizlik anlaminda kirmamiza karsilik gelmeyecek, baska bir sey. Etrafimizdaki cografyadaki tüm ülkeler, Balkanlar'dan Orta Dogu'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar etrafimizda dizilecekler. Türkiye, milyonlarin aydinliklarinin görüntüsü olacak. Bunu görüyorum. Tayyip Erdogan gibi bir lideri yakalamisken gece-gündüz dünya ile aramizdaki makasi kapatma firsati yakaladigimizi düsünüyorum." diye konustu.

Önceden yerli mali haftalarinda ögrencilerin evlerindeki yiyecekleri okula götürdügünü belirten Soylu, "Dün TEKNOFEST'e gittik, yerli mali haftasi yaptik, tam yerli mali haftasi. Türkiye'nin geldigi en iyi noktanin tanimlamasi budur. Her seyimiz oradaydi, gurur duyduk." dedi.

Programa Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, AK Parti Bayrampasa Ilçe Baskani Ersin Saçli ve STK temsilcileri katildi.