Adiyaman'in Tut ilçesinde suya kapilan konteynerdeki 1 kisi öldü, 4 kisi kaybolduOrhan Pehlül,Mesut Varol- Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoglu: - "Ekiplerimiz arama çalismalarini sürdürüyor. Diger vatandaslarimiza da ulasmaya çalisiyoruz"

Adiyaman'in Tut ilçesinde suya kapilan konteynerdeki 1 kisi öldü, 4 kisi kaybolduOrhan Pehlül,Mesut Varol- Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoglu:
- "Ekiplerimiz arama çalismalarini sürdürüyor. Diger vatandaslarimiza da ulasmaya çalisiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Saganagin etkili oldugu Adiyaman'in Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapilmasi sonucu 1 kisi hayatini kaybetti, 4 kisi kayboldu.

6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Tut ilçesinde araliklarla devam eden saganak nedeniyle dere tasti.

Adiyaman'da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoglu, saganak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapildigini belirtti.

Bölgeye Adiyaman ile Gölbasi ilçesinden destek ekiplerin sevk edildigini vurgulayan Hatipoglu, söyle konustu:

"Destek ekiplerimizin ve araçlarimizin bir kismi burada bir kismi da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandasimiz vefat etti, 4 vatandasimiz kayip. Ekiplerimiz arama çalismalarini sürdürüyor. Diger vatandaslarimiza da ulasmaya çalisiyoruz. En kisa zamanda insallah vatandaslarimiza ulasmayi ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaslarimizin kendi imkanlariyla temin ettigi konteynerin sulara kapilmasi sonucu böyle bir olay oldu."

Adiyaman kent merkezinden geçen Egriçay'in tasmasi sonucu Atatürk Bulvari'nda trafikte aksamalar yasandi, cadde ve sokaklarda su birikintileri olustu.

AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskini riski yasanan çadirlarda tahliye çalismalarini sürdürüyor.