Avrupa 23 Yas Alti Güres Sampiyonasi'nda ilk gün tamamlandiFatih Çakmak- Yari final mücadelesi veren 4 milli güresçi bronz madalya için yarin mindere çikacak

Avrupa 23 Yas Alti Güres Sampiyonasi'nda ilk gün tamamlandiFatih Çakmak- Yari final mücadelesi veren 4 milli güresçi bronz madalya için yarin mindere çikacak

ANKARA (AA) - Romanya'da düzenlenen Avrupa 23 Yas Alti Güres Sampiyonasi'nin ilk gününde yari final mücadelesi veren 4 milli sporcu bronz madalya için yarin mindere çikacak.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, baskent Bükres’te sampiyonaya 55 kiloda çeyrek finalden baslayan Muhammet Emin Çakir, yari finalde Ermenistan'dan Karapet Manvelyan’e kaybederek finale çikma hakkini kaybetti. Muhammet Emin Çakir yarin bronz madalya mücadelesinde Sirbistan'dan Sabolc Losonc ile karsilasacak.

Milli sporculardan 63 kiloda Ismail Culfa da yari finalde Gürcistan'dan Giorgi Shotadze’ye yenilirken, yarin Polonyali Mairbek Salimov ile bronz madalya mücadelesine çikacak.

87 kiloda Muhittin Sariçiçek ise çeyrek finalde Gürcistan'dan Achiko Bolkvadze’yi maglup ederek adini yari finale yazdirdi. Milli sporcu Muhittin, yari finalde Macaristan'dan David Losonczi’ye maglup oldu ve yarin bronz madalya mücadelesinde Polonyali Szymon Szymonowicz ile Ukraynali Mykyta Alieksieiev müsabakasinin galibiyle karsilasacak.

Sampiyonaya çeyrek finalden baslayan 130 kiloda yarisan Hamza Bakir ise yari finalde Ukraynali Mykhailo Vyshnyvetskyi'ye maglup oldu. Ay-yildizli güresçi Hamza da bronz madalya müsabakasinda, Azerbaycanli Sarkhan Mammadov ve Romanya'dan Gean Ali eslesmesinin galibiyle karsilasacak.