Gaziantep'te yetim anneleri afetzedelerin yüzünü güldürmek için isbasi yaptiOkan Coskun

Gaziantep'te yetim anneleri afetzedelerin yüzünü güldürmek için isbasi yaptiOkan Coskun

GAZIANTEP (AA) - Gaziantep'te yaklasik 150 yetim annesi, afetzede aile ve çocuklarin yüzünü güldürmek için örgü bebek ve çanta üretiyor.

Sehitkamil Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Yetim Koordinasyon Merkezi'nden faydalanan yetim anneleri, depremzede aileler ve çocuklar için "Çocuklarin Yüzlerinde Tebessüm Olsun Diye Sevgilerini Ördüler" projesi kapsaminda ürünler hazirlamaya basladi.

Daha önce yaptiklari bazi ürünleri de depremzedelere gönderen kadinlar, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te aileler ve çocuklar için örgü bebek, bandana, saç tokasi, çocuk çantasi, lif ve sofra bezi gibi ürünler üretti.

Açiklamada görüslerine yer verilen yetim annesi Meliha Karaçay, ildeki yetim anneleriyle iletisim kurduklarini ve depremzedeler için çalismalara basladiklarini belirtti.

Proje kapsaminda birçok ürün üretildigini aktaran Karaçay, "Bu yeni ürünleri de en kisa sürede çocuklarimiza ve ailelerimize ulastiracagiz. Insallah yaralarini bir nebze de olsa sarmak istiyoruz. Bu günler en kisa sürede geride kalacak. Rabbim bir daha böyle acilari ülkemize, milletimize yasatmasin." ifadesini kullandi.