Onikisubat Yasam Merkezi'ndeki konteyner evlere 220 aile yerlestirildiMuhammed Gencebay Gür- Istanbul Gaziosmanpasa Belediyesince hazirlanan Onikisubat Yasam Merkezi'nde çalismalar tamamlandi - Gaziosmanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürü Volkan Özge: - "Çok çalistik ama onlarin güler yüzüyle motive olduk ve gerçekten çok güzel bir is yaptigimizi anladik artik daha rahat uyuyabiliyoruz"

Onikisubat Yasam Merkezi'ndeki konteyner evlere 220 aile yerlestirildiMuhammed Gencebay Gür- Istanbul Gaziosmanpasa Belediyesince hazirlanan Onikisubat Yasam Merkezi'nde çalismalar tamamlandi
- Gaziosmanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürü Volkan Özge:
- "Çok çalistik ama onlarin güler yüzüyle motive olduk ve gerçekten çok güzel bir is yaptigimizi anladik artik daha rahat uyuyabiliyoruz"

KAHRAMANMARAS (AA) - MUHAMMED GENCEBAY GÜR - Kahramanmaras'ta, çadirda yasayan 220 depremzede aile Gaziosmapasa Belediyesince Onikisubat Yasam Merkezi'nde olusturulan konteyner eve yerlestirildi.

Depremin ardindan Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginca (AFAD) depremin ardindan olusturulan çadir kentlere yerlestirilen aileler, Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan hazirlanan yasam merkezindeki konteyner evlere tasindi. Aileler, içerisinde mutfak, banyo ve lavabo bulunan, çadirlara göre daha konforlu olan konteyner evlerde yasamaya basladi.

Konteyner kentte, sosyal ve spor alanlari, çocuk parki, kres, mescit, misafirhane, saglik merkezi, çamasirhane ve yemekhane de bulunuyor. Gaziosmanpasa Belediyesi ekipleri de bölgeye tasinan ailelere sicak yemek ikrami, temizlik hizmeti gibi desteklerini sürdürüyor.

Gaziosmanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürü Volkan Özge, AA muhabirine, konteyner kent insa ederek depremzede ailelere teslim ettiklerini söyledi.

Kurulumu tamamlanan alanda altyapi ve üstyapi çalismalarinin sona erdigini dile getiren Özge, söyle konustu:

"Her konteyner eve ailelerin günlük ihtiyaçlari için malzemeler temin ettik. Ranzasindan buzdolabina mutfak esyalarina kadar en son teslim ederken de vatandaslarimiza gida yardimi, hijyen paketleri gibi giyim desteginde de bulunduk. Ayrica çamasirhane, saglik ocagi gibi bir alan ve mescidimiz de yapiliyor. Çocuk oyun alanlari insa ettik, çevre düzenlemelerini de tamamladik. Depremzedelerimiz için insallah güzel bir alan yapmis oldugumuza inaniyoruz."

Bölge insaninin yaninda olmaya devam edeceklerini dile getiren Özge, "Çok çalistik ama onlarin güler yüzüyle motive olduk ve gerçekten çok güzel bir is yaptigimizi anladik artik daha rahat uyuyabiliyoruz." ifadesini kullandi.