Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Kupasi-3 finalleri, Yalova'da basladiOnur Erdik

Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Kupasi-3 finalleri, Yalova'da basladiOnur Erdik

YALOVA (AA) - Yalova ve Bursa'nin Orhangazi ilçesinde düzenlenen Uluslararasi Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Federasyonu (IWBF Europe) Avrupa Kupasi-3 finalleri basladi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi katkilariyla, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübünün (YOSK) ev sahipligindeki turnuvaya 7 takim katiliyor.

Müsabakalarda Türkiye'den YOSK ve Izmir Büyüksehir Belediyespor, Almanya'dan Hannover United, Büyük Britanya'dan London Titans, Fransa'dan Toulouse IC, Isviçre'den Pilatus Dragons RCZS ve Italya'dan Dinamo Lab Banco Di Sardegna Sassari yer aliyor. Bir baska Italya ekibi Treviso ise turnuvadan çekildi.

Organizasyonun açilis maçinda ev sahibi YOSK ile Hannover United, Yalova 90. Yil Spor Salonu'nda karsilasti. Mücadelenin ilk yarisini 34-27 önde kapatan Hannover United, müsabakadan 71-46 galip ayrildi.

Maçlardan bazilari, Bursa'nin Orhangazi ilçesindeki spor salonunda yapilacak. Yarin devam edecek maçlarin ardindan Avrupa Kupasi-3 sampiyonunun belli olacagi final müsabakasi ise 30 Nisan'da Yalova'da oynanacak.