Pentagon: Rusya henüz Karadeniz'de düsen ABD IHA'sini ele geçirmediKasim Ileri

Pentagon: Rusya henüz Karadeniz'de düsen ABD IHA'sini ele geçirmediKasim Ileri

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tuggeneral Patrick Ryder, Rus uçaklarinin Karadeniz üzerinde çarptigi ABD insansiz hava aracinin (IHA) pilotu tarafindan düsürüldügünü ve Rusya'nin IHA'yi henüz ele geçirmedigini söyledi.

Rus Su-27 savas uçaginin, Karadeniz üzerinde kesif uçusu yapan ABD'ye ait MQ-9 tipi IHA'ya çarparak düsmesine neden oldugu olayla ilgili detaylar ortaya çikmaya devam ediyor.

Günlük basin toplantisinda açiklamada bulunan Ryder, 2 Rus uçaginin MQ-9'a yönelik tacizinin 30-40 dakika sürdügünü belirtti.

Ryder, önlemelerin siklikla yasandigini ancak bu denli tehlikeli ve profesyonel olmayan önlemenin yeni oldugunu kaydetti.

IHA'nin enkazinin nerede olduguna ve enkaz çikarma çalismasi yapilip yapilmayacagina dair detaylardan bahsetmeyen Ryder, "Rusya'nin enkazi henüz ele geçirmedigini" bildirdi.

Sözcü, taciz sirasinda Rus uçaklari ile herhangi bir telsiz görüsmesinin söz konusu olmadigini, çarpmadan sonra ABD IHA pilotunun hasar alan MQ-9'u Karadeniz'e düsürdügünü dile getirdi.

ABD'li general, ABD'nin enkaz çikarma dahil olayla ilgili Türkiye ve bölgedeki diger müttefiklerle henüz iletisime geçmedigini sözlerine ekledi.