Bulgar yüzücü Miladinov, Avrupa Sampiyonasi'nda kazandigi madalyayi depremzedeler için sattiGökhan Balci- Gümüs madalyasinin satisindan elde edilen geliri bagislayan Josif Miladinov: "Insanlar için bir seyler yapmam gerektigini düsündüm. Daha sonra madalyami satisa çikardim. Elde ettigim 4 bin levayi (41 bin 680 lira) depremzedelere gönderdim" - Türkiye Yüzme Federasyonu Baskan Vekili Güven Duvan: "Sporun birlestirici yönünü bizlere en iyi sekilde göstererek duygulandiran degerli dostumuza spor

Bulgar yüzücü Miladinov, Avrupa Sampiyonasi'nda kazandigi madalyayi depremzedeler için sattiGökhan Balci- Gümüs madalyasinin satisindan elde edilen geliri bagislayan Josif Miladinov:
"Insanlar için bir seyler yapmam gerektigini düsündüm. Daha sonra madalyami satisa çikardim. Elde ettigim 4 bin levayi (41 bin 680 lira) depremzedelere gönderdim"
- Türkiye Yüzme Federasyonu Baskan Vekili Güven Duvan:
"Sporun birlestirici yönünü bizlere en iyi sekilde göstererek duygulandiran degerli dostumuza spor

EDIRNE (AA) - GÖKHAN BALCI - Bulgar milli yüzücü Josif Miladinov, 2021 Avrupa Yüzme Sampiyonasi'nda kazandigi gümüs madalyayi açik artirmayla 4 bin levaya satarak gelirini depremzedelere bagisladi.

Bulgaristan'in Filibe kentinde yasayan 20 yasindaki milli yüzücü Miladinov, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan afetzedelere yardim etmeye karar verdi.

Macaristan'in baskenti Budapeste'de 2021 yilinda düzenlenen Avrupa Yüzme Sampiyonasi'nda 100 metre kelebek yarisinda ikinci olan Miladinov, bu yarista kazandigi gümüs madalyayi ülkesinde açik artirmayla satisa çikardi.

800 levadan baslayan açik artirmada madalyayi 4 bin levaya (41 bin 680 lira) satan sporcu, elde ettigi geliri ülkesindeki bir yardim kurulusu araciligiyla depremzedelere bagisladi.


- "Televizyonda gördüklerime inanamadim"


Geçen hafta sonu düzenlenen Uluslararasi 4. Edirne Kupasi'nda mücadele eden Miladinov, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kahramanmaras merkezli depremlerin üzüntüsünü yasadigini söyledi.

Deprem haberini aldiginda televizyonda gördüklerine inanamadigini belirten Miladinov, "Insanlar için bir seyler yapmam gerektigini düsündüm. Daha sonra madalyami satisa çikardim. 2021'deki Avrupa Sampiyonasi'nda 100 metre kelebek yarisinda Milak Kristof'tan sonra 2. olmustum. Orada kazandigim gümüs madalyayi Bulgaristan'da satisa çikardim. Elde ettigim 4 bin levayi depremzedelere gönderdim." diye konustu.

Miladinov, Türk halkinin neler yasadigini hissettigini ve bunun kendisini derinden etkiledigini belirterek, bassagligi dilegine bulundu.


- "Sporun birlestirici yönünü bizlere göstererek, duygulandirdi"


Bulgar sporcunun afetzedelere yaptigi yardim, Türk yetkililer tarafindan takdirle karsilandi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Baskan Vekili Güven Duvan, Miladinov'a örnek davranisi için tesekkür etti.

Miladinov'un Bulgaristan'in son yillarda yetistirdigi en basarili sporculardan oldugunu dile getiren Duvan, sunlari kaydetti:

"Avrupa ve Dünya gençler sampiyonalarinda madalyasi bulunan kardes ülke sporcusu Miladinov, Avrupa Gençler Sampiyonasi'nda kazandigi madalyasini ülkemizde yasanan deprem felaketi sonrasinda açik arttirmaya çikararak depremzede vatandaslarimiza bagislamistir. Sporun birlestirici yönünü bizlere en iyi sekilde göstererek duygulandiran degerli dostumuza spor camiamiz ve ülkemiz adina minnetlerimi sunuyorum."