Fransa'da tehdide maruz kalabilecek parlamenterlerin güvenligi artirilacakEsra Taskin

Fransa'da tehdide maruz kalabilecek parlamenterlerin güvenligi artirilacakEsra Taskin

PARIS (AA) - Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin, tehdide maruz kalabilecek özellikle parlamenterler gibi seçilmislerin güvenliklerinin artirilmasini talep etti.

Fransiz basinindaki habere göre, hükümetin emeklilik yasini 62'den 64'e çikarmayi hedefleyen yasa tasarisinin oylamasinin ardindan ülke genelinde meydana gelen gergin olaylar sonrasi Darmanin emniyet müdürlerine bildiri gönderdi.

Darmanin, emniyet müdürlerine Fransiz seçilmislerin güvenligi için önlemleri artirma ve teyakkuz halinde olma talimati verdigi bildiride, özellikle parlamenterlerin bazen tehdit, asagilama ve hakarete maruz kaldigi veya mallarina zarar verildigini belirtti. Fransiz Içisleri Bakani, bu sindirme ve siddet eylemlerini kabul edilmez olarak niteledi.

Fransa Basbakani Elisabeth Borne'nin 16 Mart'ta bir yasa tasarisinin meclisten oylama yapilmadan geçmesini saglayan Anayasa'nin 49. maddesinin 3. fikrasini, emeklilik reformuna iliskin tasari için devreye koymasi sonrasi Paris dahil ülkenin farkli kentlerinde reform karsitlari gösteriler düzenlenmis ve sokaga inmisti.

Paris'te Concorde Meydani'nda gösteride polis ve göstericiler arasinda gergin anlar yasanmisti. Polislerin meydandan tahliye ettigi göstericiler dagildiklari ara sokaklarda çöp, araç ve bazi kamu mallarini atese vermisti.