Israil, Avrupa'dan “Israil-Filistin çatismasina karismamasini” istediMücahit Aydemir- Israil Disisleri Bakani Eli Cohen, ülkesini ziyaret eden Italya Disisleri Bakani Antonio Tajani ile görüstü

Israil, Avrupa'dan “Israil-Filistin çatismasina karismamasini” istediMücahit Aydemir- Israil Disisleri Bakani Eli Cohen, ülkesini ziyaret eden Italya Disisleri Bakani Antonio Tajani ile görüstü

KUDÜS (AA) - Israil Disisleri Bakani Eli Cohen, Avrupa'nin, “Israil-Filistin çatismasina ve Israil'in iç islerine müdahale etmemesini” istedi.

Cohen, Israil’i ziyaret eden Italya Disisleri Bakani Antonio Tajani ile Bati Kudüs’te bir araya geldi.

Israil Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre iki Bakan, "Avrupa'nin geçen yil yasadigi enerji krizinin ardindan Israil ve Italya'nin Akdeniz'de enerji isbirligini ilerletmeyi” kararlastirdi.

Bakan Cohen’in, Italyan mevkidasindan, iki ülke arasindaki yakin iliskilere dayanarak, “Avrupa'nin Israil-Filistin çatismasina ve Israil'in iç islerine müdahalesini önlemek için harekete geçmesini” istedigi belirtildi.

Açiklamada, Israil'in hangi Avrupa ülkesinin, hangi konudaki politikasindan rahatsiz olduguna iliskin ayrintiya ise yer verilmedi.

Görüsmede ikilinin, diger konularin yani sira Iran'in faaliyetlerini de ele aldigi ve Bakan Cohen’in, “Iran Devrim Muhafizlari Ordusu'nun Avrupa'da terör örgütü ilan edilmesi ve Iran’in nükleer güç elde etmesinin mümkün olan her sekilde önlenmesi gerektigini vurguladigi” kaydedildi.

Ayrica iki Bakan'in, Israil ile Italya arasindaki iliskilerin derinlestirilmesi için ortak hareket etme taahhüdünde bulunarak, disisleri bakanliklari arasinda siyasi diyalog kurulmasina yönelik bir mutabakat zapti imzaladigi aktarildi.

Öte yandan Italyan Bakan Tajani, Israil temaslari kapsaminda Basbakan Binyamin Netanyahu ile de bir araya geldi.

Tajani, Israil temaslari öncesinde bugün, Ramallah’ta Filistinli mevkidasi Riyad el-Maliki’nin yani sira Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ve Basbakan Muhammed Istiyye ile görüsmüstü.