Cumhurbaskani Erdogan 12 üniversiteye rektör atadiHamdi Çelikbas- Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine de atama yapildi

Cumhurbaskani Erdogan 12 üniversiteye rektör atadiHamdi Çelikbas- Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine de atama yapildi

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör atamasi yapti.

Resmi Gazete'de yayimlanan atama kararlarina göre, Alanya Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Mesut Güner, Avrasya Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Füsun Terzioglu, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Bülent Kent, Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Sehmus Demir, Harran Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoglu, Istanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Canan Hecer, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Ahmet Tekin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Handan Inci Elçi, Mudanya Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Hasan Tosun, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Ahmet Fazil Özsoylu, Piri Reis Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Nafiz Arica ve Üsküdar Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Nazife Güngör atandi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine ise 6742 sayili Kanun ile onaylanmasi uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasinda Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasina Dair Anlasma"nin 5'inci maddesi geregince Prof. Dr. Ismail Demir, Prof. Dr. Ibrahim Kalin, Dr. Yener Mehmet Sonusen, Prof. Dr. Mehmet Naci Inci, ve Prof. Dr. Erol Özvar'in atamasi yapildi.