Antalya'da "Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari" basladiGülsem Adam

Antalya'da "Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari" basladiGülsem Adam

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Kemer ilçesinde düzenlenen ve 15 yatin katildigi Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari basladi.

Kemer Belediyesi tarafindan düzenlenen organizasyon öncesi bir tören gerçeklestirildi. Törene, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Sahil Güvenlik Komutani Soner Tuna, Kemer G-Marina Müdürü Levent Tokaç, Kemer Belediyesi Yat Yelken Spor Kulübü Baskani Orhan Yesilli ve sporcular katildi.

Kemer Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, yarismaya katilan yelkenli yatlara eslik ederek, yaris noktalarinda güvenlik önlemi aldi.

Paris 2 batiginin yakinlarindan starti verilen yarismanin ilk günü, Tekirova Mahallesi Üç Adalar mevkisi ve Phaselis Antik Kenti Limani'ndaki güzergahlardan geçilerek tamamlandi.

Baskan Topaloglu, Likya Cup yarislarinin Kemer'deki denizcilik sektörüne ve deniz sporlarina büyük katkisi oldugunu belirtti.

Yarislarin gelecegin denizcilerinin yetismesine de örnek teskil ettigini kaydeden Topaloglu, sunlari dile getirdi:

"Yarismalar bölgemizde yapilan tek yelken yarisi olmasi açisindan çok önemli. Yarislar bölgemizdeki dogal güzelliklerin de ön plana çikarilmasi ve turizme katki saglamasi açisindan oldukça degerli. Kemer Belediyesi olarak çocuklarimizin yelkenle bulusmasina büyük önem ve destek veriyoruz. Yarislarin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum."

Organizasyon, yarin Kemer G-Marina ile Fener Sigligi arasindan verilecek startin ardindan Kiris rotasiyla sona erecek.