Bakan Murat Kurum, Çekmeköy'de vatandaslarla bulustu: Mehmet Kara- "Bu seçim, 'Istanbul Finans Merkezi ile ekonomik bagimsizligimizi güçlendirecegiz' diyenlerle 'Londra’daki tefecilerden borç alacagiz' diyenlerin seçimidir. Bu seçim, 'Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin' diyenlerle 'Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalim' diyenlerin seçimidir"

Bakan Murat Kurum, Çekmeköy'de vatandaslarla bulustu: Mehmet Kara- "Bu seçim, 'Istanbul Finans Merkezi ile ekonomik bagimsizligimizi güçlendirecegiz' diyenlerle 'Londra’daki tefecilerden borç alacagiz' diyenlerin seçimidir. Bu seçim, 'Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin' diyenlerle 'Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalim' diyenlerin seçimidir"

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, 14 Mayis seçimlerine iliskin, "Bu seçim, 'Istanbul Finans Merkezi ile ekonomik bagimsizligimizi güçlendirecegiz' diyenlerle 'Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyenlerin seçimidir." dedi.

AK Parti Istanbul 1. Bölge milletvekili adayi Kurum, Sile Otoyolu üzerinde vatandaslarla bulusarak, Çekmeköy-Alemdag-Tasdelen Yol Kavsak Projesi ve Çekmeköy Meydan ve Otopark Projesi temel atma töreni ile Çekmeköy Millet Bahçesi ilk fidan dikimi törenine video-konferansla katildi.

Kurum, Istanbul'un dört bir yaninda yürüttükleri projelere Çekmeköy'deki 3 önemli projeyle devam edeceklerini belirterek, trafik sorununa çözüm getirecek kavsagin yani sira belediyenin karsisina yapilacak meydan ve kapali otoparkin büyük avantajlar saglayacagini söyledi.

Istanbul'da riskli tek bir yapi kalmamasi için kentsel dönüsüme agirlik verdiklerini kaydeden Kurum, "'16 milyon kardesimiz bir an önce yeni, güvenli yuvalara kavussun' dedik ve 1,5 milyon konutluk Büyük Istanbul Dönüsümü'nün ilk temellerini attik. Insallah 1,5 milyon konutu dönüstürerek, 6 milyon Istanbullu kardesimizi daha güvenli alanlara tasiyacagiz. 'Yarisi bizden olsun, Istanbul'da kentsel dönüsüm hizlansin' dedik ve devletimizin tüm imkanlarini sizler için seferber ettik." diye konustu.

Bakan Kurum, Çekmeköy'de vatandaslarin talepleri dogrultusunda 6 bin 354 konut ve is yerinden olusan bir kentsel dönüsüme basladiklarini aktardi.

Çekmeköy Millet Bahçesi projesinin detaylarini da paylasan Kurum, bahçenin 100 bin 732 metrekare alanda 200 milyon liralik bir yatirimla yapilacagini anlatti.

- "Bir tarafta 'Türkiye Yüzyili' diyenler, diger tarafta Türkiye'yi yüz yil geriye götürmek isteyenler var"

Bakan Kurum, yaklasan cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimlerine iliskin de degerlendirmelerde bulundu.

14 Mayis seçimlerinin tarihi öneme sahip olduguna dikkati çeken Kurum, "Bir tarafta milleti için duble yollar, devasa köprüler, tüneller, hizli tren hatlari, sehir hastaneleri, havalimanlari, millet bahçeleri, sosyal konutlar, tarihi kent meydanlari ve modern üniversiteler insa edenler var, diger tarafta milletin gönlüne bos vaatlerle girmeye çalisanlar var. Bir tarafta 'Türkiye Yüzyili' diyenler var, diger tarafta Türkiye'yi yüz yil geriye götürmek isteyenler var. Diger tarafta Istanbul’un deprem bütçesini 6 kat düsürenler, yilda 20 bin, 5 yilda 100 bin konut sözünü tutmayanlar var." diye konustu.

Seçimlerin ayni zamanda bir zihniyet yarismasi olacagi degerlendirmesini yapan Bakan Kurum, AK Parti'nin iktidari boyunca millet için projeler ürettigini söyledi.

Bakan Kurum, yapilan kapsamli projelerin yapilacaklarin garantisi oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Bu seçim, 'Istanbul Finans Merkezi ile ekonomik bagimsizligimizi güçlendirecegiz' diyenlerle, 'Londra'daki tefecilerden borç alacagiz' diyenlerin seçimidir. Bu seçim, 'Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin' diyenlerle, 'Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalim' diyenlerin seçimidir. Bu seçim, 'SIHA'lar, Togg, TCG Anadolu' diyenlerle, 'SIHA’lar yerli degil, Togg milli degil, TCG Anadolu gemisi de neymis' diyenlerin seçimidir."

Bakan Kurum, konusmasinin ardindan video-konferansla Çekmeköy-Alemdag-Tasdelen Yol Kavsak Projesi ve Çekmeköy Meydan ve Otopark Projesi temel atma töreni ile Çekmeköy Millet Bahçesi ilk fidan dikimi törenine katildi.

Kurum, bugünkü programlarina Beykoz ve Kavacik'taki vatandas bulusmalariyla devam edecek.