Mus ve Hakkari'de kadinlar depremzedeler için battaniye üretiyorSabri Yildirim,Mehmet Dayan

Mus ve Hakkari'de kadinlar depremzedeler için battaniye üretiyorSabri Yildirim,Mehmet Dayan

MUS/HAKKARI (AA) - Mus ve Hakkari'deki gönüllü kadinlar, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerden etkilenenler için battaniye üretiyor.

Mus Belediyesi bünyesindeki Porsor Ana Kültür Merkezi'nde usta ögretici kadinlar, gönüllülük esasiyla depremlerin yikima yol açtigi illerde yaralarin sarilmasina yönelik çalismalara destek veriyor.

Bu kapsamda depremzedelerin isinmasi için battaniye üreten kadinlarin yaptigi ürünler, Belediye tarafindan belirlenen illere gönderiliyor.

Çalismalari inceleyen Belediye Baskani Feyat Asya, depremlerin ardindan devletin baslattigi seferberlik ruhuna sehirdeki herkesin katki sagladigini söyledi.

Merkezde 20 usta ögreticinin "Çocuklarimiz Üsümesin" projesi kapsaminda battaniye yaptigini ifade eden Asya söyle konustu:

"Bu çalisma bizleri ziyadesiyle mutlu etmistir. Depremden etkilenen çocuklarimizin üsümemesi adina yapilan çalismayi önemsiyoruz. Emegi geçen kardeslerimize, Sosyal ve Kültür Isler Müdürümüze, koordinatörlerimize ve gönüllülük esasiyla çalisan usta ögreticilerimize tesekkür ediyorum. Sehrimizin her insani adeta seferber oldu. Deprem bölgesindeki tüm yaralar sarilincaya kadar çalismalarimiz devam edecek."

- Hakkari

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de gönüllü kadinlar, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü bünyesinde battaniye üretiyor.

Çukurca Halk Egitimi Merkezi Müdürü Zeynep Tuncil 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin üzüntüsünü yasadiklarini belirtti.

Gönüllü usta ögreticilerin depremzedelere destek olmaya çalistigini aktaran Tuncil, "Yüregimiz, dualarimiz depremzedelerle birlikte. Çukurca'nin tüm halki depremzedelerin yaninda. Allah bir daha böyle bir depremi bizlere yasatmasin. Kadinlarimiz gönüllü olarak battaniye üretiyor." ifadesini kullandi.

Usta ögretici Zeynep Günes ise "Depremzedeler için elimizden geleni yapiyoruz. Onlarin yanindayiz ve acilarini paylasiyoruz." dedi.