Adiyaman'da selde kaybolan anne ve kizini bulmak için çalismalar sürüyorRecep Bilek,Ilyas Gün

Adiyaman'da selde kaybolan anne ve kizini bulmak için çalismalar sürüyorRecep Bilek,Ilyas Gün

ADIYAMAN (AA) - Adiyaman'in Tut ilçesinde saganak sonrasi meydana gelen selde kaybolan anne ile kizi için yaklasik 500 kisilik ekip genis bir alanda arama kurtarma çalismasi yürütüyor.

15 Mart'ta ilçe merkezinden geçen derenin tasmasi sonucu kaybolan kisilerin bulunmasi için aralarinda polis dalgiç, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE, DSI ve itfaiye personelinin bulundugu yaklasik 500 kisilik ekip, 25 kilometrelik dere yatagi boyunca arama yapiyor.

Elazig, Konya, Adiyaman ve Adana Emniyet Müdürlüklerinde görevli dalgiçlar, ilçe merkezinden geçen Ömerova Deresi'ndeki menfez ve yataklarda Fatma Tekdal ile 1,5 yasindaki kizi Zeynep Zümra'yi ariyor.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de yeralti görüntüleme cihaziyla konteyner ve kayip kisilerin bulunmasi için tarama yapiyor.

DSI ekiplerinin de yogun çaba gösterdigi çalismada is makineleriyle selin getirdigi balçik ve moloz yigini temizleniyor.

Tut ilçesinde 15 Mart'ta siddetli saganak sonrasi yasanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarikaya ve kizi Emine Sarikaya'nin cesetlerine ulasilmis, kaybolan Fatma ile 1,5 yasindaki kizi Zeynep Zümra Tekdal'in bulunmasi için çalisma baslatilmisti.