Kadin Boks Milli Takimi, Dünya Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmek istiyorBilal Kahyaoglu- Milli takim antrenörü Isa Dastan: "Bu dönemde ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek ülkemize madalya kazandirarak bir nebze de olsa milletimizi sevindirecegiz" - Milli boksör Elif Güneri: "Kariyerime yeni bir madalya eklemek istiyorum"

Kadin Boks Milli Takimi, Dünya Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmek istiyorBilal Kahyaoglu- Milli takim antrenörü Isa Dastan:
"Bu dönemde ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek ülkemize madalya kazandirarak bir nebze de olsa milletimizi sevindirecegiz"
- Milli boksör Elif Güneri:
"Kariyerime yeni bir madalya eklemek istiyorum"

KASTAMONU (AA) - BILAL KAHYAOGLU - Kadin Boks Milli Takimi, 15-27 Mart tarihlerinde Hindistan'da düzenlenecek IBA Dünya Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmeyi hedefliyor.

Milli boksörler, Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadidagi Kamp Merkezi'ndeki çalismalarini tamamladi.

Sampiyonada, 48 kiloda Erivan Barut, 52 kiloda Beyza Saraçoglu, 54 kiloda Nilay Yaren Çam, 57 kiloda Elifnur Turhan, 60 kiloda Arife Yeliz Altin, 63 kiloda Urguya Us, 66 kiloda Sema Çaliskan, 70 kiloda Zehra Ceren Tunçer, 75 kiloda Elif Güneri, 81 kiloda Eda Yenilmez, arti 81 kiloda Mihriban Güneri ile Malatya'da ikinci depremde enkaz altinda kalmaktan saniyelerle kurtulan 50 kilodaki milli boksör Rabia Topuz mücadele edecek.

Milli takim antrenörü Isa Dastan, AA muhabirine, sampiyonada hedeflerinin yüksek oldugunu söyledi.

Türkiye'nin büyük bir felaket yasadigina isaret eden Dastan, Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diledi.

Kampin 10 Subat'ta basladigini belirten Dastan, depremzede sporculari Rabia Topuz'un da aralarina katildigini anlatti.

Zor bir dönemden geçildigine vurgu yapan Dastan, "Bu dönemde ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek ülkemize madalya kazandirarak bir nebze de olsa milletimizi sevindirecegiz." diye konustu.


- "Bizler birlik ve beraberlik oldugu zaman güçlüyüz"


Milli boksör Elif Güneri ise sampiyonaya iyi bir sekilde hazirlandiklarini belirtti.

Büyük bir deprem felaketi yasandigini hatirlatan Güneri, sunlari dile getirdi:

"Asrin felaketini yasadik. Çok üzgünüz. Kampimizdan önce depremzede vatandaslarimizin yanlarinda olmaya çalistik. Elimizden geldigince destek vermeye çalistik. Amacimiz ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek. Oradan alacagimiz bir ya da birkaç madalya bir nebze de olsa merhem olsun diye ugrasiyoruz. Bizler birlik ve beraberlik oldugu zaman güçlüyüz. Bizler her zaman afetzede kardeslerimizin, büyüklerimizin yanindayiz. Imkanlarimiz dogrultusunda her türlü destegi vermeye haziriz."

Avrupa ve dünya sampiyonalarinda derecelerinin oldugunu kaydeden Güneri, "Kariyerime yeni bir madalya eklemek istiyorum. Bu organizasyonda hedefim altin madalya." ifadelerini kullandi.