Litvanyali genç yüzücüler, Avrupa Sampiyonasi'na Erzurum'da hazirlaniyorYunus Hocaoglu- Milli takim antrenörü Mintara Labanauskiene: "7 yüzücümüz var, haftada 10 antrenman yapiyoruz. Basantrenörümüz sayesinde sporcularimiz iyi bir performans yakaladi" - Milli yüzücü Kiril Stepanov: "Erzurum'a ikinci gelisim, yüksek rakimi ve kenti seviyorum. Geçen yil Avrupa sampiyonasinda takim arkadaslarimla madalya kazandik, umarim bu sene de kazaniriz"

Litvanyali genç yüzücüler, Avrupa Sampiyonasi'na Erzurum'da hazirlaniyorYunus Hocaoglu- Milli takim antrenörü Mintara Labanauskiene:
"7 yüzücümüz var, haftada 10 antrenman yapiyoruz. Basantrenörümüz sayesinde sporcularimiz iyi bir performans yakaladi"
- Milli yüzücü Kiril Stepanov:
"Erzurum'a ikinci gelisim, yüksek rakimi ve kenti seviyorum. Geçen yil Avrupa sampiyonasinda takim arkadaslarimla madalya kazandik, umarim bu sene de kazaniriz"

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOGLU - Litvanya Genç Milli Yüzme Takimi, mayista düzenlenecek Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi öncesi Erzurum'da güç depoluyor.

Avrupa'nin sehir merkezindeki tek yüksek irtifali tam olimpik yüzme kapasiteli Erzurum'daki Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, dünyanin farkli ülkelerinden takimlari agirlamaya devam ediyor.

Türkiye'de kis turizmi potansiyeliyle her yil çok sayida yerli ve yabanci turisti çeken kentteki olimpik havuz, 2017'den beri yerli yüzücülere ve yüzmeyi yeni ögrenen sporculara hizmet vermenin yani sira birçok ülkeden gelen yabanci sporcularin da antrenman yapmasina olanak sagliyor.

Yüksek irtifada güç depolamak isteyen Litvanya Genç Milli Yüzme Takimi da 7 yüzücüsüyle 2 bin rakimdaki havuzda ülkelerinde yapilacak yüzme sampiyonasina ve mayis ayindaki Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'na hazirlaniyor.


- Yüksek rakim nedeniyle Erzurum'u tercih ettiler


Milli takim antrenörü Mintara Labanauskiene, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kendisinin ilk kez, sporculardan ise bir kisminin ikinci kez kente geldigini söyledi.

Yüksek rakim nedeniyle Erzurum'u tercih ettiklerini ifade eden Labanauskiene, söyle konustu:

"7 yüzücümüz var, haftada 10 antrenman yapiyoruz. Basantrenörümüz sayesinde sporcularimiz iyi bir performans yakaladi. Litvanya'daki sampiyonaya hazirlaniyoruz. Mayis ayinda tekrar buraya gelecegiz. Sonrasinda ise mayista yapilacak Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'na katilacagiz."

Milli sporcu 17 yasindaki Kiril Stepanov da iki yildir milli takimda oldugunu anlatarak, "Erzurum'a ikinci gelisim, yüksek rakimi ve kenti seviyorum. Geçen yil Avrupa sampiyonasinda takim arkadaslarimla madalya kazandik, umarim bu sene de kazaniriz." ifadelerini kullandi.