Fenerbahçe-Sevilla maçindan notlarSüha Gür- Sari-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, ilk maça göre kadrosunda 1'i zorunlu 5 degisiklige gitti

Fenerbahçe-Sevilla maçindan notlarSüha Gür- Sari-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, ilk maça göre kadrosunda 1'i zorunlu 5 degisiklige gitti

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 2-0'in rövansinda Ispanya'nin Sevilla takimini agirlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, ilk maça göre kadrosunda 1'i zorunlu 5 degisiklik yapti.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadi'nda oynanan karsilasmada ilk maçta ilk 11'de degerlendirdigi Lincoln Henrique'yi sakatligi nedeniyle kadroya alamazken, Willian Arao, Miguel Crespo, Irfan Can Kahveci ve Joshua King'i ise yedek soyundurdu.

68 yasindaki çalistirici, bu futbolcularin yerine ise Ismail Yüksek, Miha Zajc, Jayden Oosterwolde, Arda Güler ve Michy Batshuayi'yi sahaya sürdü.

Sevilla karsisinda kalede yine Altay Bayindir'i oynatan Jesus, üçlü savunmasini Serdar Aziz, Samet Akaydin ve Attila Szalai'den olusturdu. Orta sahanin kanatlarinda Ferdi Kadioglu ve Jayden Oosterwolde oynarken, göbekte Ismail Yüksek ile Miha Zajc sans buldu. Portekizli teknik adam, hücum hattinda ise Arda Güler, Michy Batshuayi ve Enner Valencia'yi görevlendirdi.

Fenerbahçe'de Ertugrul Çetin, Irfan Can Egribayat, Willian Arao, Mert Hakan Yandas, Diego Rossi, Joshua King, Irfan Can Kahveci, Joao Pedro, Bright Osayi-Samuel, Miguel Crespo ve Emre Mor ise yedek soyundu.


- Oosterwolde ilk kez


Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Oosterwolde, bu sezon ilk kez sari-lacivertli formayla ilk 11'de görev aldi.

Ara transfer döneminde sari-lacivertli renklere katilan 21 yasindaki oyuncu, hastaligi nedeniyle takimdan uzak kalmisti.

Ligde sadece Konyaspor karsisinda sonradan oyuna dahil olan sol bek, Sevilla'ya karsi ilk kes ilk 11'de mücadele etti.

Öte yandan Oosterwolde, Avrupa kupalarinda ilk maçina da Fenerbahçe formasiyla Sevilla karsisinda çikti.


- Ismail 6 maç sonra


Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ismail Yüksek, 6 maç sonra ilk 11'de göre aldi.

Sezona çok iyi bir baslangiç yapan 24 yasindaki oyuncu, gösterdigi performansla milli takima kadar yükselmeyi basarmisti.

Son olarak 19 Ocak tarihinde Ziraat Türkiye Kupasi'nda Çaykur Rizespor karsisinda ilk 11'de görev alan Ismail, 57 gün sonra Sevilla karsisinda maça direkt basladi.

Ismail, söz konusu sürede Ümraniyespor ve Kasimpasa maçlarinda son anlarda oyuna dahil olmustu.


- 2 eksik


Fenerbahçe, Sevilla karsisinda 2 oyuncusundan yararlanamadi.

Sari-lacivertlilerde sakatliklari bulunan Luan Peres ile Lincoln Henrique, maç kadrosunda yer almadi.


- Trabzonlu kurtarma ekipleri agirlandi


Fenerbahçe Kulübü, Trabzonlu kurtarma ekiplerini Sevilla maçinda agirladi.

Ekip, deprem felaketi sonrasinda kurtarma çalismalari için Trabzon'dan Adiyaman'a giderek orada görev almisti.

Ayrica Trabzonspor Kulübü, ekibin fotografina "Bizberaberiz" paylasimi yaparken, Fenerbahçe buna "Her zaman" seklinde yanit verdi.


- Tribünler kapali gise


Fenerbahçe ile Sevilla arasinda oynanan karsilasmaya taraftarlar yogun ilgi gösterdi.

Maçtan saatler öncesinde stat civarinda toplanan sari-lacivertliler, karsilasma öncesinde takimlarina destek oldu.

Fenerbahçeli taraftarlar, önemli karsilasmada tribünlerin tamamini doldurdu.