Terör örgütü PKK üyesi Kenan Ayas Almanya'da tutuklandiCüneyt Karadag

Terör örgütü PKK üyesi Kenan Ayas Almanya'da tutuklandiCüneyt Karadag

BERLIN (AA) - Terrör örgütü PKK üyesi oldugu iddiasiyla hakkinda arama emri bulunan ve Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) tarafindan Almanya'ya iade edilen Kenan Ayas'in tutuklandigi bildirildi.

Federal Bassavciliktan yapilan açiklamada, 31 Mayis 2022'de çikarilan tutuklama emrine dayanarak Ayas'in, yabanci terör örgütü PKK üyesi oldugu suçlamasiyla tutuklandigi belirtildi.

Türk vatandasligi bulunan Kenan Ayas'in, Larnaka'dan Frankfurt Havalimani'na varisinda polisler tarafindan gözaltina alinarak hakim karsisina çikartildigi aktarilan açiklamada, Ayas'in, tutuklama kararinin okunmasinin ardindan cezaevine gönderildigi kaydedildi.

Kenan Ayas'in 15 Mart 2023 tarihinden bu yana "Avrupa Tutuklama Emri" kapsaminda Güney Kibris Rum Yönetimince gözaltina alindigi ve oradan 2 Haziran'da Almanya'ya nakledildigi hatirlatilan açiklamada, Ayas'in Eylül 2018'den bu yana PKK'nin aktif üyesi oldugu, terör örgütünün sözde Hamburg bölge sorumlu olarak görev yaptigi vurgulandi.

Kenan Ayas'in ayrica, terör örgütünün Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki olusumunda personel ve propaganda konularinin koordinasyonunu sagladigi, kendisine bagli bölge yöneticilerine talimatlar verip ve bunlarin uygulanmasini kontrol ettigi belirtilen açiklamada, Ayas'in örgüt için bagis ve haraç topladigi, terör örgütünün sözde Avrupa liderligine rapor verip onlarin talimatlarini yerine getirdigi kaydedildi.

- GKRY Ayas'i sartli iade etmisti

Rum yönetiminin Larnaka Mahkemesi, Ayas'in iadesini, Türkiye'ye verilmeme ve Almanya'da yapilan yargilama sonucunda bir ceza veya kisitlama alirsa bunu GKRY'de çekmesi sartina baglamisti.

Ayas, 4 yildan fazla bir süredir GKRY'de siginmaci olarak bulunuyordu.