Arçelik, Hatay'da çagri merkezi kurduGökhan Yildiz- Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer:- "Depremden etkilenen vatandaslara yasadiklari illerde yeni is imkanlari saglanmasi kritik önem tasiyor"

Arçelik, Hatay'da çagri merkezi kurduGökhan Yildiz- Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer:-  "Depremden etkilenen vatandaslara yasadiklari illerde yeni is imkanlari saglanmasi kritik önem tasiyor"

ISTANBUL (AA) - Arçelik, depremden etkilenen illerde is imkanlari yaratilmasina destek olmak üzere Hatay'da çagri merkezi açti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, depremden etkilenen illere, arama-kurtarma çalismalari, yardim malzemeleri temini, hijyen ve yemek tirlariyla destek veren Arçelik, bölgenin yeniden ayaga kaldirilmasi için çalismalarini sürdürüyor.

Bu kapsamda, kente is imkani yaratilmasi amaciyla Hatay Büyüksehir Belediyesi is birligiyle belediyeye ait alanda çagri merkezi kuruldu. Bu merkez, Arçelik'in Çayirova'dan sonra dogrudan istihdam saglayarak müsterilerine hizmet verdigi ilk çagri merkezi olacak.

Ise alimlarda kadinlara öncelik saglanan merkezde, halihazirda çalisanlarin yüzde 90'ini da kadinlar olusturuyor.

- "En güncel ihtiyaçlari belirleyerek destegimizi sürdürmeye devam edecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, depremden etkilenen vatandaslara yasadiklari illerde yeni is imkanlari saglanmasinin kritik önem tasidigini belirtti.

Hatay'da kurduklari çagri merkezinde tamami çadir kentlerde yasamini sürdüren 50 vatandasin istihdam edilecegini kaydeden Dinçer, bölgede gelecege dair umutlari yesertmek ve kalici bir çözüme katki saglamak için barinma, egitim, hijyen ve gida gibi en temel ihtiyaçlarin karsilanmasinin yani sira is imkanlari sunulmasi gerektigini bildirdi.

Dinçer, Arçelik'in bölgedeki en güncel ihtiyaçlari belirleyerek kapsamli yardim çalismalarini sürdürdügünü aktarirken, sicak yemek ve hijyen tirlarinin yani sira kisisel hijyen ihtiyacini karsilamak üzere konteyner dus hizmetine de basladiklarini anlatti.

Türkiye'nin dört bir yanina uzanan bayi ve servis aglari sayesinde deprem felaketinin hemen ardindan hizla organize olarak, acil ihtiyaçlari karsilamak üzere harekete geçtiklerini belirten Dinçer, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar çadir, gida, battaniye, kiyafet, isitici, çamasir makinesi tamburlari kullanarak hazirladigimiz sobalar, solar panel ve jeneratörlerden olusan 830 binden fazla yardimi bölgeye ulastirdik. Vatandaslarimizin en önemli ihtiyaçlarindan olan sicak yemek ihtiyacini karsilamak üzere 3 ilde yemek tirlarimiz hizmet vermeye devam ediyor. 6 kentimizde de çamasir yikama ve kurutma hizmeti veren tirlarimizla çadir kentlerde hijyen ihtiyacini karsiliyoruz. Çok yakinda Malatya, Hatay, Kahramanmaras ve Adiyaman'da konteyner dus ve tuvaletlerin kurulumunu da tamamlayacagiz. Ayrica Malatya Inönü Üniversitesi Hastanesi saglik çalisanlarinin barinma ihtiyacinin karsilanmasina destek olmak üzere 100 adet vagonu da bölgeye gönderiyoruz. Bölgede en güncel ihtiyaçlari belirleyerek destegimizi sürdürmeye devam edecegiz."

- Arçelik hijyen tirlari 13 lokasyonda hizmet veriyor

Açiklamada yer alan bilgiye göre, Arçelik hijyen tirlari Kahramanmaras, Adiyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakir'da toplam 13 lokasyonda hizmet veriyor.

Arçelik, deprem bölgesinde Koç Holding koordinasyonunda hayata geçirilen yaklasik 20 bin kisinin yasayacagi 5 bin konteynerden olusacak konteyner kentlerin insasina da diger topluluk sirketleri ile birlikte destek sunuyor.

Konteyner kentlerde, sosyal imkanlarin yani sira, çocuklarin egitimi ve kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini saglayacak gelisim programlari gibi uygulamalarin da hayata geçirilmesi planlaniyor.