Ümraniye Müftülügünün etkinliginde "Çanakkale Geçilmez" tiyatro oyunu sahnelendiHandenur Özdemir

Ümraniye Müftülügünün etkinliginde "Çanakkale Geçilmez" tiyatro oyunu sahnelendiHandenur Özdemir

ISTANBUL (AA) - Ümraniye Müftülügünce 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte Kur'an kursu ögrencilerince "Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Müftülügün konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Ilim Sarayi Camisi'nde egitim gören 4 ile 6 yas arasindaki ögrenciler, Çanakkale Zaferi'ni konu edinen siirler okudu.

Ögrenciler, etkinlikte "Çanakkale Geçilmez" adli oyunu da davetlilere sergiledi.

Etkinlikte konusan Ümraniye Müftüsü Abdülkerim Çelik, Çanakkale ruhuyla çocuklari bulusturmanin çok önemli oldugunu söyledi.

Bu milletin zaferlerinin, kahramanliklarinin ve destanlarinin çok oldugunu belirten Çelik, "Iste o destanlardan birisi de Çanakkale'dir. Yeryüzünden Islam'i ebediyen silmek için yola çikanlar, bir ülkeyi parçalamak, milleti bölmek, degerlerinden insanlari uzaklastirmak için Haçli zihniyetiyle yola çiktilar, geldiler. Bu ilk gelisleri degildi, son gelisleri de olmayacak." dedi.

Çelik, Çanakkale destaninin 4 yasindaki bir çocugun zihninde olmasinin, onu canlandirmasinin, oradaki kahramanlari kendisine rol model kabul etmesinin çok önemli oldugunu kaydetti.

Ilim Sarayi Camisi Kur'an Kursu egitmeni Elmas Ünal ise canlandirmanin çocuklarin akillarinda daha çok kaldigini ve bu yüzden tiyatro oyunun hazirladiklarini söyledi.

Ünal, bundan sonra çocuklarin Seyit Onbasi'yi hiç unutmayacagini ifade ederek, "Çünkü Seyit Onbasi kahraman olarak ön plandaydi. Bu topun kaldirilmasi sahnesini defalarca tekrar ederek çektik. Çocuklarin hafizalarina bu kazindi. Yine Çanakkale'nin kahramanliklarini, askerlerimizin yaptigi fedakarliklari, ecdadimizin aldigi görevleri hiçbir zaman unutamayacaklardir." diye konustu.

Programa katilan çocuklara hediyeler verilen etkinlikte, Çanakkale'de savasan askerlerin günlük menülerinin yazili oldugu paketlerle kara ekmek ve kuru üzüm dagitildi.