Süleymaniyeli çift geçimlerini evlerinde besledikleri yilanlarin yagindan sagliyorBekir Aydogan,Emrah Akbulak,Hemin Othman Mohammed - Çocuklugundan beri yilanlara ilgi duydugunu aktaran Abdurrahman, yilanlarin derilerinden çikarilan yag ile kazanç elde ediyor - Esine yaptigi iste destek olan Siler Selim de yilanlarla çok iyi bag kurabildigini söylüyor

 Süleymaniyeli çift geçimlerini evlerinde besledikleri yilanlarin yagindan sagliyorBekir Aydogan,Emrah Akbulak,Hemin Othman Mohammed - Çocuklugundan beri yilanlara ilgi duydugunu aktaran Abdurrahman, yilanlarin derilerinden çikarilan yag ile kazanç elde ediyor
 - Esine yaptigi iste destek olan Siler Selim de yilanlarla çok iyi bag kurabildigini söylüyor

SÜLEYMANIYE - (AA) - HEMIN OTHMAN - Irak’in Süleymaniye’ye bagli Dokan ilçesinin Kemçohe köyünde yasayan Nusirevan Abdurrahman ile Siler Selim, evlerinde besledikleri yilanlarin derilerinden elde ettikleri yaglarla geçimlerini temin ediyor.

Yilan bakicisi 25 yasindaki Abdurrahman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yilanlara çocuklugundan beri ilgi duydugunu ifade etti.

Evlendikten sonra esiyle aldiklari karar dogrultusunda yilan bakiciligina basladigini dile getiren Abdurrahman, elde ettikleri yaga dair "Saçlari zayiflayan, dökülen veya kirilanlar bu yagi kullanabilirler. Yag, bu sorunlari yasayanlara çare olacaktir." dedi.

Abdurrahman, bölgede yilan yagindan gelir elde eden ilk çift olduklarini belirterek, “Bu hayvanlari evimde besliyorum. Hiçbir tehlikeleri yok. Saglikli bir sekilde yag üretsinler diye onlara taze yiyecek veriyoruz. Özellikle tavuk gögsü gibi." diye konustu.

Yilanlarin genelde sulak yerler ve kayaliklarda yasadigini aktaran Abdurrahman, çevredekilerin haber vermesiyle yilanlari bulunduklari yerden aldigini dile getirdi.

Bu islem sirasinda yilanlara zarar vermedigini belirten Abdurrahman sözlerine söyle devam etti:

"Yilanlarin gözleri beyaz renge döndügünde, deri atmalarinin zamaninin geldigini anliyoruz. Öte yandan bu isi yasal bir sekilde sürdürüyoruz. Güvenlik ve saglik boyutuyla ilgili gerekli kurumlarla irtibat halindeyiz."

Esine yaptigi iste destek olan Siler Selim de yilanlarla çok iyi bag kurabildigini kaydetti.

Selim, "Onlarla (yilanlar) birlikteyken rahatliyorum. Yilanlarla iyi bir bagim var. Bu isten ayni zamanda gelir de elde ediyoruz." ifadelerini kullandi.