91 yasindaki Manisali çiftçi, topraktan kopamiyorYusuf Böyük- Ögretmenlikten 46 yasinda emekli olduktan sonra ailesinden miras kalan arazide bagciliga baslayan Naci Duygulu, yarim asra yakindir kuru üzüm üretiyor - Duygulu: - "Evlatlarim üniversitede okudular, is sahibi oldular, dügünlerini yaptim. Bu toprak sayesinde hepsini okuttum. Topragi islersen toprak emege saygisizlik yapmaz, hakkini verir"

91 yasindaki Manisali çiftçi, topraktan kopamiyorYusuf Böyük- Ögretmenlikten 46 yasinda emekli olduktan sonra ailesinden miras kalan arazide bagciliga baslayan Naci Duygulu, yarim asra yakindir kuru üzüm üretiyor
- Duygulu:
- "Evlatlarim üniversitede okudular, is sahibi oldular, dügünlerini yaptim. Bu toprak sayesinde hepsini okuttum. Topragi islersen toprak emege saygisizlik yapmaz, hakkini verir"

MANISA (AA) - YUSUF BÖYÜK - Manisa'da yasayan 91 yasindaki çiftçi Naci Duygulu, ögretmenlik mesleginden emekli olduktan sonra basladigi bagciliktan kopamiyor.

Muradiye Mahallesi sakinlerinden Duygulu, 1936'da annesini, 1941'de babasini yitirdi. Çocuk yasta öksüz ve yetim kalan Duygulu, yakinlarinin ve çevresinin destegiyle o dönemki köy enstitülerinde ögrenimini tamamladiktan sonra 46 yasina kadar ögretmenlik yapti.

Duygulu, 46 yasinda emekli olduktan sonra babasindan ve esinin ailesinden miras kalan baglarda üzüm üretmeye karar verdi. Manisa'da yarim asra yakindir kuru üzüm üreten Duygulu, bu sayede 5 çocugunu okuttu; Duygulu'nun çocuklarindan biri doktor, ikisi ögretmen, biri akademisyen ve biri de muhasebeci oldu.

Üzüm baginin tüm isleriyle ilgilenen Duygulu, azmiyle genç çiftçilere örnek oluyor.

- "Toprak emege saygisizlik yapmaz, hakkini verir"

Naci Duygulu, AA muhabirine, emekli olduktan sonra Sehzadeler ilçesine bagli Güzelköy Mahallesi yakinlarindaki bag evine yerlestigini, vaktinin büyük çogunlugunu burada geçirdigini söyledi.

Çocuklarinin hepsinin üniversite mezunu oldugunu anlatan Duygulu, "Hepsinin tahsili benden yüksek. Evlatlarim üniversitede okudular, is sahibi oldular, dügünlerini yaptim. Bu toprak sayesinde hepsini okuttum. Topragi islersen toprak emege saygisizlik yapmaz, hakkini verir." dedi.

Yasi ilerledigi için eskisi gibi bag evinde uzun süre kalamadigini ancak topraktan da kopamadigini dile getiren Duygulu, "Çocuklarim buraya getirirlerse, burada dünyanin en mutlu insani olurum. 2 gündür buradayim, toparlandim. Çocuklarim da burada; onlara da ögrettim her seyi, her seyi yapiyorlar. Bagin her isini biliyorum. Budamasi, sürmesi, ilaç atmasini, üzüm sermesini biliyorum. Beni bu yasta halen çalisirken görenler yasimi duydugunda inanamiyor. Gerçek yasi söyleyince nasil yasadin bu kadar diye soruyorlar. Ben de yaptigin isi zevk alarak yapacaksin diyorum." diye konustu.