AK Parti'li Dag, Izmir'de kütüphane temel atma törenine katildi:Haydar Toprakçi- "Insallah en kisa zamanda, 2024'ün ilk çeyreginde, birçok evladimizin yetisecegi, ilerleyecegi bu güzel mekani hizmete açacagiz"

AK Parti'li Dag, Izmir'de kütüphane temel atma törenine katildi:Haydar Toprakçi- "Insallah en kisa zamanda, 2024'ün ilk çeyreginde, birçok evladimizin yetisecegi, ilerleyecegi bu güzel mekani hizmete açacagiz"

IZMIR (AA) - Izmir'de, Menemen Belediyesince, Esatpasa Mahallesi'ndeki 5 bin 500 metrekare alan üzerine insa edilecek kütüphanenin temeli, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag'in katildigi törenle atildi.

Dag, temel atma töreninde yaptigi konusmada, AK Parti iktidari döneminde egitime büyük önem verildigini vurguladi.

Egitimin sadece merkezi hükümetin isinin olmadigina, yerel yönetimlerce de desteklenmesi gerektigine isaret eden Dag, "Keske bunu ilimizde de görebilsek. Bu anlamda biz tüm Izmirliler, tüm hemsehrilerimiz bundan ciddi anlamda mutlu olurlar, mesut olurlar. Zaten 'ben bir sey yapmak istiyorum, insana faydali olmak istiyorum, bir eser birakmak istiyorum' düsturuyla hareket edenler, böyle düsünür. Hareket etmeyenler de daha farkli bir sekilde düsünür." ifadesini kullandi.

Menemen'in merkezinde insa edilen kütüphanenin, bölgenin egitim ve kültür hayatina önemli katki saglayacagini dile getiren Dag, sunlari kaydetti:

"24 saat yasayan bir hayat var burada. Sabah saat 8'de aç, aksam 5'de kapat yok. Gece saat 11'de de gidersiniz onlarca, yüzlerce genç ders çalisiyordur, kitap okuyordur ya da ara vermistir, kafesinde sohbet ediyordur, muhabbet ediyordur. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi, kek ve çorba ücretsiz olarak belediyemizden. Insallah en kisa zamanda, 2024'ün ilk çeyreginde, birçok evladimizin yetisecegi, ilerleyecegi bu güzel mekani hizmete açacagiz. Hem buralarda yetisecek evlatlarimiz hem de TEKNOFEST'te o heyecani, o umudu, ümidi yasayan gençlerimiz, yarinlarda önce insanlik için, sonra ülkemiz için ortaya çikartacaklari yeniliklerle - hangi alanda derseniz deyin - bilisim, ilaç, savunma sanayi, egitimdi, hukuktu hepsinde, ortaya koyacaklari islerle insallah hem insanliga faydali isler yapacaklar hem de ülkemize faydali isler yapacaklar."

TCG Anadolu, Togg ile IHA ve SIHA'larin, yaptiklari yatirimlarin birer meyvesi oldugunu vurgulayan Dag, söyle devam etti:

"Bu mekanlarin faydasini da yarinlarda bolca görecegimiz günler, hepimize nasip olacaktir. Biz tohum ekiyoruz, önümüzdeki sene mutlaka netice almak için. Fidan dikiyoruz, 10 yillar sonra netice almak için ama asil mesele nesil yetistirmek için nesil yetistirmektir. Nesil yetistirdiginizde belki yarin netice alamazsiniz ama 3, 5, 10 yil sonra, o neslin ortaya çikartacagi yenilik ve güzelliklerle çok güzel neticeler aldiginiza sahit olursunuz."

Kütüphane insaatini yapan firma yetkilileriyle görüsen Dag, kütüphanenin subat ayinda tamamlanmasi sözünü aldi.

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan da vatandaslara verdikleri önemi, yaptiklari yatirimlarla göstermeye devam ettiklerini belirtti.

Konusmalarin ardindan Dag, Kaymakam Fatih Yilmaz ve Belediye Baskan Vekili Pehlivan, hazirlanan stanttaki butonlara basarak temel atma törenini gerçeklestirdi.