Tekirdag'da ögrenci ve ögretmenler depremzedeler için kiyafet dikiyorMesut Karaduman

Tekirdag'da ögrenci ve ögretmenler depremzedeler için kiyafet dikiyorMesut Karaduman

TEKIRDAG (AA) - Tekirdag'da lise ögrencileri ve ögretmenler, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için kiyafet üretiyor.

Sehit Kadir Dadas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrenci ile ögretmenlerinin, deprem bölgesindeki afetzedeler için atölyede hazirladigi pijama takimi ve esofmanlar, AFAD koordinasyonunda yerine ulastiriliyor.

Okul Müdürü Fuat Yildiz, AA muhabirine, depremzedeler için ülke olarak herkesin seferber oldugunu söyledi.

Battaniye üretiminin ardindan depremzedeler için kiyafet üretimine basladiklarini belirten Yildiz, "Ögrencilerimiz, ögretmenleri ile depremzedeler için pijama ve kiyafet dikiyorlar. Ögrencilerimiz günde 50 takim pijama takimi dikiyor. Ihtiyaç oldugu sürece okul olarak üretime devam edecegiz. Battaniye üretimi yapmistik, o simdilik bitti. Temizlik malzemesi üretimimiz de devam ediyor. Kiyafet üremiyle de afetzede vatandaslarimizin yaninda oldugumuzu göstermeye devam edecegiz." dedi.

Ögrencilerden Canan Civan da depremzedelere desteklerin sürmesi gerektigini dile getirdi.

Hiç yorulmadan üretime devam ettiklerini belirten Civan, "Depremzedeler için elimizden geleni yapiyoruz. Onlara pijama takimi ve iç çamasiri dikiyoruz. Onlar için çalismak, yardimci olmak bizi mutlu ediyor. Bir gün biz de ayni durumda olabiliriz, o zaman da onlar bize yardimci olacaktir." diye konustu.