AK Parti'li Özhaseki, depremle ilgili yürütülen çalismalari degerlendirdi:Özgün Tiran,Serhat Zafer,Halife Yalçinkaya- "Toplamda 807 belediyemizden en güçlü olan 235-240 kadari buradaki hizmetlere insallah devam edecek. Deprem oldugu günden bu tarafa arkadaslarimiz belediyelerimizden bu bölgelere 11 bin 565 is makinesi, kamyon, arazi araci göndermis" - "Koca koca partilerin genel baskanlari, liderleri, koca koca belediyelerin anli sanli, her gün televizyonlarda hava atip gezen baskanlari ne yazik

AK Parti'li Özhaseki, depremle ilgili yürütülen çalismalari degerlendirdi:Özgün Tiran,Serhat Zafer,Halife Yalçinkaya- "Toplamda 807 belediyemizden en güçlü olan 235-240 kadari buradaki hizmetlere insallah devam edecek. Deprem oldugu günden bu tarafa arkadaslarimiz belediyelerimizden bu bölgelere 11 bin 565 is makinesi, kamyon, arazi araci göndermis"
- "Koca koca partilerin genel baskanlari, liderleri, koca koca belediyelerin anli sanli, her gün televizyonlarda hava atip gezen baskanlari ne yazik

KAHRAMANMARAS (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalismalara iliskin "Toplamda 807 belediyemizden en güçlü olan 235-240 kadari buradaki hizmetlere insallah devam edecek. Deprem oldugu günden bu tarafa arkadaslarimiz belediyelerimizden bu bölgelere 11 bin 565 is makinesi, kamyon, arazi araci göndermis." dedi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan yürütülen çalismalari degerlendirmek üzere Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesinde Istisare ve Degerlendirme Toplantisi'na katilan Özhaseki, burada yaptigi konusmada, depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Özhaseki, depremin ilk gününden itibaren birçok belediyenin bölgede görev aldigini, yaralarin sarilmasi için çalistiklarini söyledi.

Bin yillik Anadolu'daki medeniyet tarihi boyunca en büyük afetle karsi karsiya olduklarina isaret eden Özhaseki, "Inaniyorum ki sadece resmi görevliler degil, 85 milyonun tamami neredeyse seferber oldu. Araçlara bir seyler koyup getirenler, su getirenler, gida getirenler, telefon edip, 'Ne yapabiliriz?' diyenler... Küçük bir fitne grubunu disarida tutuyoruz, onlarin görevi ayri zaten. Hayat da böyle bir imtihan. Kötüler olacak ki iyilerin kiymeti belli olacak. Sosyal medyadan, disarida fitne saçanlar için söylüyorum, küçücük bir avuç grup." diye konustu.

Deprem bölgesinin toparlanmasi için gayret ettiklerini vurgulayan Özhaseki, söyle devam etti:

"Yurt disindan gelen büyükelçiler, bakanlar, diplomatlar, muhatap olduklari bütün arkadaslara, 'Dünyanin hiçbir ülkesi bir ay içinde böyle toparlanamaz' diye ifade ediyor. Simdi yeni bir dönem basladi. Bu dönemde de Kardes Belediyeler Projesi'ni devreye sokuyoruz. Dün Hatay'daydim, belediyelerimiz orada hizmete devam ediyor. Üstelik, özellikle Cumhuriyet Halk Partililerin oldugu yerlerde bile görev yapmaya devam ediyoruz. Yani Defne'de mesela, Kocaeli Büyüksehir Belediyemiz hizmet ediyor. Samandag'da AK Parti'li belediyeler hizmet ediyor. Olsun, biz hizmet edecegiz. Onlar da bizim insanimiz, onlar da bizim canimiz, severek yapiyoruz, istekle yapiyoruz. Bölgedeki yaralar sarilincaya kadar görev yapmaya devam edecegiz, bana Kahramanmaras'taki kardeslerimiz, 'Elinize saglik, Allah razi olsun sizden, gidebilirsiniz artik' diyene kadar."

Özhaseki, böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duydugunu dile getirerek, Türk milletinin çok büyük millet olduguna dikkati çekti.

AK Parti'nin de büyük bir aile oldugunu belirten Özhaseki, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu ailenin bir üyesi olmak sereftir. Bu hizmetler bile bunun göstergesidir diye düsünüyorum. Su anda Hatay'da 92, Adiyaman'da 47, Kahramanmaras'ta 53 belediyemiz hizmet ediyor. Malatya'da 28, Diyarbakir'da, Osmaniye'de bütün belediye baskani arkadaslarimiz görev yapiyor. Eger yeni belediyelerin gelmesi icap ediyorsa, kaç belediyenin gelmesi icap ediyorsa o kadar daha belediyemiz gelecek. Ondan hiç kimsenin endisesi olmasin. Toplamda 807 belediyemizden en güçlü olan 235-240 kadari buradaki hizmetlere insallah devam edecek. Deprem oldugu günden bu tarafa arkadaslarimiz belediyelerimizden bu bölgelere 11 bin 565 is makinesi, kamyon, arazi araci göndermis."

- "Hizmet etmeye, dua almaya devam edecegiz"

Bazi siyasi parti liderlerini elestiren Özhaseki, "Koca koca partilerin genel baskanlari, liderleri, koca koca belediyelerin anli sanli, her gün televizyonlarda hava atip gezen baskanlari ne yazik ki deprem bölgelerine turistik ziyaret yapiyor. Yanlarinda onlarca kamerayla geliyor, görüntü veriyor, selfi çekiyorlar. Birkaç tane kendi örgütledikleri, yandaslari, birtakim hükümet aleyhine, devlet aleyhine slogan atarak onlari da tahrik ediyor. O görüntüden sonra turistik seyahatleri bitiyor, yavas yavas dönüp gidiyorlar. Iyi sihhatte olsunlar, isleri rast gelsin, ne diyelim. Insallah güzel anilarla ayrilirlar, turistik ziyaretleri hayirli olsun onlara. Buralari sadece bir seçim malzemesi gibi görüyorlar." diye konustu.

Hiçbir zaman siyasi kavga içerisinde olmayacaklarini aktaran Özhaseki, "Hizmet etmeye, dua almaya devam edecegiz. Yillardir bu islerin içinde olan bir kardesiniz olarak söylüyorum, belediye baskanligim, bakanligim var, bu islerle ugrasiyoruz. Bakanligim döneminde de her gittigim toplantida gerek Istanbul'da, gerekse Hatay'da, her gittigim yerde, 'Deprem ülkesiyiz, deprem geliyor. Bakin su sözlerime kulak verin' diye yalvarmis bir insan olarak söylüyorum. Kentsel dönüsüm islerini yapmaya çalistigimizda engel olanlar var ya, kanun önünde bir sey olmayabilir bunlara, bir sey söylemiyorum ama Allah önünde hiçbirinin hesabini veremezler." diye konustu.

Özhaseki, 2017 yilinda Antakya Belediye Baskani'nin kentsel dönüsümle ilgili daveti üzerine kente gittigini ancak vatandaslarin bir bölümünü ikna edemediklerini, çok asiri uçlarin tahrik edildigini anlatarak, söyle konustu:

"Iki mahallemizde 3 bin 295 konut olsa gerek, mülkiyetini geçirdigimiz yerlerde yikima baslayacagiz. Bakanlik olarak biz de milyonlarca lira harcayacagiz, orada evler tertemiz olacak. Alana girdik, normal vatandas degildi zaten, onlar dolmuslar. Belediye Baskanimiz kürsüye çikti, küfürler, isliklar basladi. Adamcagizi bir dövmedikleri kaldi. Kürsüye çiktigimda, 'Herhalde kentsel dönüsüm istemiyorsunuz' dedim. 'Istemiyoruz' dediler. 'Tamam, durduruyorum' dedim. Antakya'nin nasil bir depreme maruz kalacagini, geliyor oldugunu, dagin arkasinda kocaman bir yanginin ulasmakta oldugunu yarim saate yakin yalvar yakar anlattim. Eger Belediye Baskani az vermisse çok vermeye, birtakim yanlisliklar varsa düzeltmeye geldigimi anlattim. Ikna etmeye ugrastim ama o gruplar acayip etkililer. Saf, kendi halindeki vatandasimiz onlara inanip mani oldular ve o dönüsümü yaptirmadilar. Simdi herhalde o mahallede ayakta hiç ev yok. Bundan son derece üzgünüz."

- "Herkes vicdani bir muhasebe ile karsi karsiya olmak zorunda"

Istanbul'da da ayni toplantilari yaptiklarini, kentsel dönüsüme baslanilmasi gerektigini söyledigini aktaran Özhaseki, AK Parti'li belediyelerin disindakilerin buna baslamadigini söyledi.

Özhaseki, makamina gelen Bakirköy Belediye Baskani'na sonuna kadar destek olacagini söyledigini belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Marmara'da kopacak depremden ilk etkilenecek yer sizsiniz, perisan olacaksiniz, ne olur baslayin' dedim. Ne yazik ki öyle olmadi. Iki gün sonra Bakirköy CHP Kadin Kollari Baskani arkadas protesto düzenlemis. Ellerinde pankart, 'Haseki elini buradan çek, ne istiyorsun Bakirköy'den. Allah'tan kork, defol buradan, rant var degil mi?'. Allah iyiliklerini versin, simdi herkes vicdani bir muhasebe ile karsi karsiya olmak zorunda. CHP'liler, yandas odalari itiraz ediyor. Çok kolay bir kelime, bir slogan bulmuslar, 'kentsel dönüsüm degil, rantsal dönüsüm'. Peki kardesim, dogru degil ama dogru kabul edelim. Ne olur rantsal olmayan dönüsüm yapin, hadi yapin. Size sonuna kadar destek verelim. Mani olmaya da devam ediyorlar. Bu son derece üzüntü veren bir hadise."

Toplantiya, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ile bazi belediye baskanlari katildi.