Türkiye Uzay Ajansi Baskani Yildirim: "Milli Uzay Programi yogun sekilde devam ediyor"Ruslan Rehimov

Türkiye Uzay Ajansi Baskani Yildirim: "Milli Uzay Programi yogun sekilde devam ediyor"Ruslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Türkiye Uzay Ajansi (TUA) Baskani Serdar Hüseyin Yildirim, Türkiye'nin Milli Uzay Programi'nin yogun sekilde devam ettigini belirterek "'Uzayda biz de variz' demek için gayret ediyoruz." dedi.

Yildirim, Azerbaycan'in baskenti Bakü'de düzenlenen, TUA'nin da platin sponsoru oldugu 74. Uluslararasi Uzay Kongresinin (International Astronautical Congress- IAC) açilisina katildi.

Açilis sonrasinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Yildirim, kongreye Türkiye olarak büyük ekiple katildiklarini belirtti.

Yildirim, Türkiye'nin 2026'daki kongre için aday oldugunu bildirerek "Heyecanli bir toplanti devam ediyor. Türkiye Uzay Ajansinin Milli Uzay Programi yogun sekilde devam ediyor. Astronotumuz 3 ay içerisinde uzaya ulasmis olacak. Diger programlarimiz da devam ediyor. Türk Devletleri Teskilatinin (uzay ajanslari) toplantisini da Bakü'de yapacagiz. 'Uzayda biz de variz' demek için gayret ediyoruz." seklinde konustu.

- Türk stantlarina yogun ilgi

135 ülkeden 5 binden fazla katilimcinin yer aldigi kongre kapsaminda uzay ve teknoloji alanindaki sirketlerin sergisi de düzenleniyor.

Katilimcilar, sergide yer alan TUA, TEKNOFEST ve TÜRKSAT gibi Türk sirket ve kuruluslarin stantlarina yogun ilgi gösteriyor.