Asik Veysel vefatinin 50. yilinda Sivas'ta mezari basinda anildiHalife Yalçinkaya,Kemal Erdogmus- Vali Vekili Sakir Öner Öztürk: - "Asik Veysel, vatan, ülke ve Türk milletine sevgisi üst düzeyde olan bir vatan evladidir"

Asik Veysel vefatinin 50. yilinda Sivas'ta mezari basinda anildiHalife Yalçinkaya,Kemal Erdogmus- Vali Vekili Sakir Öner Öztürk:
- "Asik Veysel, vatan, ülke ve Türk milletine sevgisi üst düzeyde olan bir vatan evladidir"

SIVAS (AA) - Halk ozani Asik Veysel Satiroglu'nun vefatinin 50. yilinda, dogum yeri Sivas'in Sarkisla ilçesine bagli Sivrialan köyündeki mezari basinda anma programi düzenlendi.

Sivas Vali Vekili Sakir Öner Öztürk, anma programinda yaptigi konusmada, Asik Veysel'i rahmet ve minnetle andiklarini belirtti.

Asik Veysel'in vefatinin 50. yili dolayisiyla 2023'ün UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alindigini animsatan Öztürk, ayrica Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla 2023'ün "Asik Veysel Yili" olarak kutlanmasina iliskin genelge yayimlandigini hatirlatti.

Öztürk, Asik Veysel'in tüm dünyaya mal olmus önemli bir ozan oldugunu vurgulayarak, "Çok zorlu bir hayat yasamis. 7 yasindan itibaren gözleri görmemis, birçok istirabi yasamis ama buna ragmen gönül gözüyle görebilmis, yazabilmis, eserler birakabilmis büyük bir sair, halk edebiyatçisi ve düsünürdür. Asik Veysel eserlerinde her daim birlige, beraberlige, kardeslige, doga sevgisine önem vermis ve buna yönelik siirler ve türküler yazmistir. Asik Veysel, vatan, ülke ve Türk milletine sevgisi üst düzeyde olan bir vatan evladidir." dedi.

Veysel'in torunlarindan Rüstem Satiroglu ise dedesiyle 11 yasina kadar beraber yasadigini anlatarak, "Dedem çok sakaci ve esprili kisilige sahipti. Asik Veysel'in torunu olmak, hem büyük bir onur hem büyük bir sevinç hem de büyük bir sorumluluktur. Insan, böyle insanlarin yani basinda olunca o olaganüstü kisiligi tam anlayip, algilayamaz. Kaybedince ne büyük bir kaynaktan yoksun kaldigimi anladim." diye konustu.

Ilçe Müftüsü Tayyip Koçer'in Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan Asik Veysel'in mezarina karanfil birakildi. Ozanin kabri basindaki anma programinin ardindan protokol üyeleri ve beraberindekiler, Asik Veysel Müzesi'ni gezdi.

Anma programina, Sarkisla Kaymakam Vekili Muhammed Taha Büyükserin, Sarkisla Belediye Baskani Ahmet Turgay Oguz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranli, sanatçilar, kurum müdürleri, Asik Veysel'in torunlari Cevriye Keçeci, Sebahattin Satiroglu, kizi Hayriye Özer ve köy sakinleri katildi.