Çin, yabancilara turist ve seyahat vizesi islemlerini yeniden baslatiyorEmre Aytekin

Çin, yabancilara turist ve seyahat vizesi islemlerini yeniden baslatiyorEmre Aytekin

PEKIN (AA) - Çin'in yurt disi temsilciliklerinin yabanci ülke vatandaslarina turist vizesi ve diger türde seyahat vizelerini yeniden vermeye baslayacagi bildirildi.

Çin Disisleri Bakanliginin Konsolosluk Isleri Dairesinden yapilan açiklamada, büyükelçiliklerin, konsolosluklarin ve gümrüklerdeki vize ofislerinin, Kovid-19 salgininin basinda askiya alinan vize islemlerini bugünden itibaren yeniden baslatacagi belirtildi.

Turist vizeleri ve geçici geçis vizeleri dahil her türlü vize için basvuru kabulleri ve onaylarin yeniden baslatilacagi ifade edilen açiklamada, vize islemlerinin askiya alindigi 28 Mart 2020'den önce çikarilan vizelerin de geçerliligini koruyacagi kaydedildi.

Açiklamada, gümrüklerden geçici geçis için verilen vizelerde seyahat gerekçesinin mesruluguna ilgili otoritelerin karar verecegi vurgulandi.

Ayrica ülkenin güneyindeki Haynan Adasi'na ve Hong Kong ve Makau özel Idari Bölgelerinden Guangdong eyaletine yapilacak grup gezilerinde vizesiz giris imkani saglanacagi bildirildi.

Çin, Kovid-19 salgininin baslamasinin ardindan Mart 2020'de sinirlarini dis dünyaya kapatmis ve tüm vizeleri askiya almisti.

Ülke, 8 Ocak 2023'te Kovid-19'u "A kategorisi salgin hastalik" olarak ele almaya son vererek, Sinir Sagligi ve Karantina Yasasi uyarinca uygulanan tedbir ve kisitlamalari kaldirmis, sinirlarini yeniden açmisti.