Arsuzlu çiftçiler, üretimin saglikli sürdürülebilmesi için konteyner ve çadir talep ediyorArif Yavuz,Basir Gülüm- Belediye Baskani Asaf Güven: - "Çiftçilerimiz mallarini degerlendirmek için çalismalar yapiyor. Yavas yavas da hareketleniyor. Buradaki normallesme, tarimsal ürünlerin satilmasiyla baslayacak" - "Ilçemizde konteyner için basvuru binin üzerinde. Bunun yaninda 2 bin civarinda çadirin dagitimini yaptik. Hala daha 1500'e yakin çadir talebi var"

Arsuzlu çiftçiler, üretimin saglikli sürdürülebilmesi için konteyner ve çadir talep ediyorArif Yavuz,Basir Gülüm- Belediye Baskani Asaf Güven:
- "Çiftçilerimiz mallarini degerlendirmek için çalismalar yapiyor. Yavas yavas da hareketleniyor. Buradaki normallesme, tarimsal ürünlerin satilmasiyla baslayacak"
- "Ilçemizde konteyner için basvuru binin üzerinde. Bunun yaninda 2 bin civarinda çadirin dagitimini yaptik. Hala daha 1500'e yakin çadir talebi var"

HATAY (AA) - ARIF YAVUZ/BASIR GÜLÜM - Hatay'in tarim ve turizm kentlerinden Arsuz ilçesinde çiftçiler, tarimsal üretimin saglikli sürdürülebilmesi için bireysel konteyner ve çadir temini ile ürünlerinin satisi konusunda gelecek destekleri bekliyor.

Arsuz Belediye Baskani Asaf Güven, AA muhabirine, 6 Subat'taki depremlerde felaketi yasayan Arsuz'un, çevre ilçelerden gelen depremzedelerin de barindigi bir kent oldugunu söyledi.

Ilçenin geçim kaynaginin tarim ve turizm oldugunu anlatan Güven, "40 günü geçti, yavas yavas yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz. Hayat devam edecek. Hepimizin can ve mal kayiplari var. Normal hayata geçmenin yollarini ariyoruz." dedi.

Güven, Arsuz'un yeniden kalkinabilmesi için tarim ürünlerinin pazarlanmasi gerektigini vurgulayarak, "Yetistirilen ürünlerin satilmasi gerekiyor. Çiftçilerimiz mallarini degerlendirmek için çalismalar yapiyor. Yavas yavas da hareketleniyor. Buradaki normallesme, tarimsal ürünlerin satilmasiyla baslayacak." diye konustu.

- "Konteyner için basvuru binin üzerinde"

Ilçedeki tarim ürünlerinin satisi noktasinda devlet ve hayirseverlerden destek beklediklerini dile getiren Güven, çiftçilerin üretimlerini saglikli sekilde sürdürebilmek için konteyner talebinde bulunduklarini aktardi.

Güven, ilçede toplu konteyner ve çadirlara ragbet gösterilmedigine dikkati çekerek, "Vatandaslarimiz çogunlukla çadiri ve konteyneri evlerinin önüne istiyor. Belediye olarak çadir temin etmeye çalistik. Kurumlar ve hayirseverin araciligiyla gelenler oldu. Konteyner çalismalarimiz var ama henüz sonuçlandiramadik. Çünkü konteyner çok kolay bir is degil. Bunun yaninda bizim de çok sayida çiftçimiz var." seklinde konustu.

Belediye Baskani Güven, Arsuz'un, 70 kilometrelik sahil bandinda daginik yerlesime sahip olduguna da degindi.

Konteynerlerin temin edilmesi noktasinda çalismalarin sürdügünü belirten Güven, "Destekler almaya çalisiyoruz. Insallah, sonuç alip çözmeye çalisacagiz. Ilçemizde konteyner için basvuru binin üzerinde. Bunun yaninda 2 bin civarinda çadirin dagitimini yaptik. Hala daha 1500'e yakin çadir talebi var." ifadelerini kullandi.

Güven, özellikle Defne ilçesi merkezli 6,4'lük depremin ardindan hiç kimsenin az hasarli da olsa evine girmek istemedigini, artçi sarsintilar nedeniyle de vatandaslarin korkusunu yenemedigini sözlerine ekledi.